Frumusete Ingrijirea parului

Sugestii utile pentru o masca de par aplicata acasa

Sugestii utile pentru o masca de par aplicata acasaMasca de par este o inventie relativ recenta a stilistilor, dar a reusit sa se impuna in scurta vreme ca una dintre cele mai eficiente cai pentru hranirea corecta a firelor de par, tot mai multe femei preluand asemenea tratamente cosmetice si acasa, unde isi prepara de unele singure retete diverse de masti de par.

La salon, o masca de par va fi aplicata exact asa cum recomanda specialistii, revitalizand si imbogatind podoaba noastra capilara, toate tipurile de par putand beneficia de pe urma unui astfel de tratament, dar mai ales parul uscat bucurandu-se de o revenire spectaculoasa dupa doar cateva sedinte.

Aplicate acasa, mastile de par trebuie sa respecte o serie de reguli simple si sanatoase, in primul rand fiind nevoie sa se aleaga o reteta buna in deplin acord cu tipul nostru de par, dar si cu scopul pentru care se doreste aplicarea mastii, respectiv hranirea parului, revitalizarea sa sau repararea unor probleme de alta natura.

O masca de par se aplica de regula doar dupa spalarea corecta a parului cu sampon obisnuit, fara balsam sau alte substante suplimentare. Dupa clatirea repetata a parului si indepartarea excesului de apa, se poate aplica si masca de par, masandu-se produsul din abundenta de la radacina inspre varfuri si lasandu-se apoi pentru minimum 5 minute sau mai mult, daca parul se afla intr-o stare foarte proasta.

Pe durata purtarii mastii de par, capul trebuie acoperit cu un prosop, astfel fiind marit efectul benefic al substantelor active. La final se clateste parul cu apa calduta, fara sampon, oferindu-se acestei activitati mai mult timp decat la o clatire obisnuita. La alegere, se poate clati la urma parul si sub jet de apa rece, astfel capatandu-se un plus de stralucire, dar numai daca apa rece este suportabila pentru voi.

Dintre retetele de casa de masti de par frecvent folosite de femeile din intreaga lume va putem mentiona: Masca de par cu iaurt, Masca de par cu avocado si banane, Masca de par cu avocado si lamaie, Masca de par cu aloe si multe, multe altele, fiecare dintre acestea fiind special destinate pentru reconditionarea parului rarit, pentru revitalizarea parului uscat sau pentru alte scopuri.

Mastile de par aplicate acasa trebuie sa fie bazate pe retete testate cu succes si nu este recomandat sa se lase pentru multa vreme cel putin intr-o prima faza pana ce se va dovedi ca fac bine si nu rau parului nostru. In rest, este doar o problema de optiune personala, fiecare dintre voi putand sa va bucurati de un asemenea tratament macar de doua ori pe saptamana daca nu si mai des.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu