Frumusete Ingrijire corporala

Cum aplicam parfumul pentru a face o buna impresie celorlalti?

Cum aplicam parfumul pentru a face o buna impresie celorlalti?Comparativ cu deodorantul uscat sau produsele cosmetice de duzina, un parfum de calitate poate oferi rezultate mult superioare si nici macar nu presupune investitii uriase deoarece se va aplica intotdeauna in cantitati mici, iar efectul sau poate dura uneori si timp de cateva zile daca, bineinteles, refuzam sa ne spalam in tot acest interval.

Primul lucru pe care il inveti despre parfumurile de calitate e faptul ca acestea se poarta la fel ca si imbracamintea, fiind astfel nevoie de anumite parfumuri pe durata anotimpului calduros, atunci cand purtam haine lejere, si de altele in restul timpului, cand ne putem orienta catre o gama diferita de parfumuri.

Un parfum poate fi chiar dictat de o anume vestimentatie sau de o ocazie speciala, iar reciproca in asemenea situatii este de asemenea valabila si vestimentatia sau ocaziile deosebite putand cere un anume tip de parfum si nu altul. Nu exista insa nici o regula fixa in acest sens ci doar recomandari orientative, care sa permita alegerea parfumului in functie de momentul zilei, de situatia sociala si asa mai departe.

In ce priveste intensitatea pe care trebuie sa o prezinte un parfum, aici ne putem ghida dupa regula de aur care spune ca parfumul va fi cu atat mai usor cu cat propria noastra vestimentatia este mai lejera si cu atat mai intens cu cat purtam haine mai grele asa cum se intampla pe timp de iarna, de exemplu.

Alegerea parfumului se face nu usor, fiind nevoie de o buna experienta in acest sens. Cu timpul si prin experimente repetate vom ajunge sa stim ce ne prinde mai bine, in anumite situatii norocul putand sa ne intinda o mana de ajutor, iar in altele trebuind sa avem rabdare si sa nu disperam chiar si atunci cand nu reusim sa gasim exact ceea ce ne dorim.

Odata insa ce reusim sa ne alegem parfumul dorit, lucrurile vor lua o intorsatura fericita deoarece aplicarea sa ne va da foarte putine batai de cap, regulile de urmat acum fiind si simple si deosebit de eficiente. Trebuie astfel sa ne ferim ca de foc sa aplicam parfumul nostru de calitate pe haine deoarece nu vom reusi sa indepartam mirosul prea repede si nici nu vom putea sa purtam o alta marca de parfum cu aceeasi vestimentatie daca asta ne dorim.

Parfumul se aplica deci intotdeauna direct pe piele, aici putand fi alese zonele mai expuse asa cum sunt incheieturile mainilor, gatul sau zona din spatele urechilor. Putem aplica parfumul pe toate aceste arii sau putem alege doar una in functie de situatia data si in functie de preferintele noastre.

Parfumul va avea o rezonanta mai buna pe trupul nostru daca nu il aplicam imediat dupa dus ci la aproximativ 1 ora dupa asta, pentru a permite corpului sa se incalzeasca suficient si sa primeasca noul miros fara a ajunge sa interfereze cu sapunul sau cu gelul de dus. Parfumul nu se aplica decat in cantitati foarte mici pentru ca asa e civilizat si pentru ca asa ne va si prinde de minune daca e un parfum de calitate.

In prezent, exista pe piata parfumuri care se pot aplica asemenea unui spray, dar si parfumuri cu aplicare clasica, unele femei preferandu-le pe cele moderne, iar altele pe cele de factura retro. In ambele situatii insa este nevoie de grija la aplicarea parfumului pentru a nu se scapa cantitati prea mari care sa strice complet efectul final.

Nivelul aciditatii pielii poate influenta mult efectul conferit de aplicarea unui parfum, existand din fericire o oferta buna si din acest punct de vedere, noi putand astfel opta pentru un parfum care sa se potriveasca bine cu tipul nostru aparte de piele si neriscand sa ne facem de rusine purtand un parfum care isi schimba proprietatile din cauza reactiilor chimice cu o piele prea acida sau prea putin acida.

Nu in ultimul rand, la alegerea parfumului si la aplicarea sa este bine de tinut seama si de proprietatile aromaterapeutice ale unui parfum, mirosul ideal putandu-ne ajuta din plin sa combatem stresul, sa avem chiar o stare pozitiva peste zi sau sa ne simtim mai senzuale ori mai energice, dupa caz.

Multe femei au renuntat practic sa mai poarte un parfum de calitate deoarece ele cred ca aceste produse nu sunt destinate persoanelor cu un buget modest, dar surpriza lor va fi destul de mare atunci cand vor descoperi ca isi pot oricand face o asemenea bucurie, cumparandu-si parfumul preferat in doze mai mici, e drept, dar care sa le ajunga pentru multa vreme gratie cantitatilor infime care necesita a fi aplicate zilnic din aceste parfumuri.

Preturile practicate pe piata pentru un parfum de firma sunt destul de mari, nici vorba, insa nu si imposibile, iar daca ai ceva experienta in alegerea parfumului potrivit tie atunci chiar e pacat sa nu iti procuri macar o sticluta de 30ml de parfum ultimul racnet, care de regula nu va depasi suma de 100 ron la cumpararea sa. Oferta aici este foarte buna, ramanand ca si voi sa fiti inspirate pentru a achizitiona un parfum de buna calitate care sa va ajute sa fiti si mai frumoase si mai iubite si mult mai fericite din toate punctele de vedere.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu