Frumusete Ingrijire corporala

Setul complet de pensule pentru machiaj

Setul complet de pensule pentru machiaj

Pensulele pentru machiaj sunt la fel de importante ca si cosmeticele de calitate si vor garanta de fiecare data realizarea unui machiaj profesional, indiferent daca acesta este aplicat la salon, de un artist de make-up, sau in intimitatea propriei locuinte, unde priceperea si experienta merg intotdeauna mana in mana.

Pentru anul acest, trusa ideala de machiaj este putin mai complexa decat in anii trecuti, compromisul cu moda momentului cerand sa ne dotam obligatoriu cu cele mai bune pensule pentru machiaj, nu foarte ieftine din pacate, dar care pot sa elimine bataile de cap si sa faciliteze rezultate de exceptie cu un efort minim din partea noastra.

Printre pensulele care trebuie sa fie prezente neaparat in trusa de machiaj in 2013 se numara in mod inevitabil si:

1. Pensula corector pentru ochi (eyeliner) este de regula o pensula scurta, unghiulara si plata care ajuta simtitor la aplicarea cu precizie a gelului sau tusului de ochi precum si la realizarea cunoscutului efect de ochi alungiti (ochi de pisica).

2. Pentru pleoape si umbrele de la colturile ochilor, pensula pentru aplicare fard care contureaza pliul si coltul ochiului este ideala, fiind formata din peri bogati si fini si avand dimensiuni de asemenea mici, dar o forma mai bombata decat pensula corector.

3. Pensula pentru fondul de ten nu este foarte ieftina, mai ales daca se recurge la un fond de ten lichid (foarte la moda acum), dar merita toti banii deoarece va asigura intotdeauna succesul unui machiaj de calitate. Variantele sale clasice sunt pentru moment si cele mai recomandate de catre stilisti.

4. Pensula pentru aplicare pudra bronzanta, blush sau compozitie mixta este de regula rotunjita ca forma si are peri scurti si fini. Este destinata special pentru pometii obrajilor, iar variantele sale de ultima ora pot fi de mare ajutor la machiajul de zi cu zi.

5. Pensula pentru pudra si fixarea fondului de ten este de asemenea esentiala pentru rezultate superioare la machiaj si nu poate lipsi din trusa noastra de machiaj. Pe piata exista la ora actuala o oferta foarte bogata, dar numai produsele de calitate vor garanta succesul deplin la finalul sedintei de machiaj.

6. Pensula pentru concealer inlocuieste de cativa ani buni munca migaloasa facuta cu ajutorul degetelor si este o formula igienica, mai nou aparand pe piata chiar si variante ale acestei pensule cu proprietati antibacteriene. O pensula subtire si fina, aceasta unealta de machiaj ajuta la limitarea cantitatii de cosmetice la exact volumul necesar pentru ascunderea ori estomparea subtila a zonelor mai vulnerabile ale fetei.

7. Pensula pentru buze este dotata cu peri scurti si fermi, avand de asemenea si o coada ceva mai lunga care sa permita manevrarea sa cu maxima precizie. Este o pensula ideala pentru crearea efectului de buze pline, pe piata existand in prezent o oferta foarte convenabila de astfel de pensule pentru buze.

8. In sfarsit, pensula pentru umbre este foarte eficienta si de mare efect pentru crearea faimoaselor si mult ravnitelor umbre de ochi si poate fi folosita deopotriva pentru pleoape cat si pentru zona de sub sprancene sau pentru coltul exterior al ochilor.
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu