Beauty quizz Frumusete

Cum să-ţi îngrijeşti tenul la tine acasă


 
Cum să-ţi îngrijeşti tenul la tine acasăFiecare femeie îşi doreşte să fie răsfăţată şi să aibă parte de cât mai multe vizite la saloanele de înfrumuseţare. Trăim vremuri în care viteza a pus stăpânire pe toate activităţile zilnice şi timpul a devenit o comoară, pe care o descoperim tot mai rar.
 Şi uite aşa, tenul rămâne undeva uitat de griji şi de priorităţi, şi pe el se aşează praful şi anii. Chipul tău nu înţelege că tu nu ai timp sau bani. El are nevoie să strălucească şi să te pună pe tine în valoare. Şi el ca şi tine, nu are doar obligaţii, ci are şi drepturi. Pe care daca tu i le oferi, iţi garantez că te va răsplăti pe măsura efortului depus.
 Astăzi o să-ţi dezvălui care este secretul frumuseţii pe termen lung. Nu cred în miracole sau în produse minune, care îţi promit marea cu sarea. Aşa că, uite ce am pregătit pentru tenul tău.
 
După cum bine ştii, tenul este de mai multe tipuri. După ce ai identificat tipul tău, te invit să aplici metoda care ţi se potriveşte.
 

 1. Sauna facială. Este recomandată pentru toate tipurile de ten şi reprezintă introducerea pentru următoarele etape. Rolul ei este să deschidă porii.
 • Ce trebuie să faci? Fierbeo  cantitate suficientă de apă, în care adaugă câteva felii de lâmaie.  Apa fierbinte toarn-o într-un vas cu diametru mare şi poziţionează-ţi  faţa deasupra vasului, timp de 5-10 minute. Clăteşte-ţi faţa cu apă calduţă spre rece şi aşteaptă să se usuce în mod natural.

 

 1. Gomajul.Are rolul de a îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii. Dacă ai tenul,

  • Uscat: exfolierea o vei realiza cu un amestec hidratant. Ai nevoie de 1 lingură de miere şi de 1 lingură de cafea. Întinde pe toată suprafaţa tenului şi masează cu mişcări circulare, timp de 7-10 minute. Când te plictiseşti de miere şi de cafea, înlocuieşte-le cu zahăr şi ulei de măsline. După cum observi, un component are particule care ajută la exfoliere, iar al doilea, are rol de hidratare.
  • Gras-mixt: în acest caz, gomajul se face cu ajutorul unui amestec astringent. Cel  mai recomandat ingredient este zeama de lămâie. Combin-o cu mălai sau tărâţe de grâu, şi ai obţinut am amestec numai bun de întins pe faţă. Masează uşor timp de 7-10 minute şi clăteşte cu multă apă.
  • Cu pete: amestecă 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu alimentar, cu 1 linguriţă de apă călduţă şi masează uşor tenul. Lasă să acţioneze 10-15 minute. Bicarbonatul este renumit pentru proprietăţile lui uimitoare de a elimina petele.

 
 

 1. Hidratarea.După ce ai deschis porii şi ai făcut gomajul, a venit timpul să hidratezi. Şi pentru că fiecare tip de piele are nevoile lui, află ce ingrediente îi plac tenului tău.

  • Ten uscat: Fă un amestec dintr-ungălbenuş de ou, 1 lingură de miere,1 lingură de smântană şi jumătate de banană. Compoziţia obţinută aplic-o uniform pe toată faţa şi las-o acolo măcar 10 minute. Îndepărtează masca cu apă plată sau cu o cană de ceai verde.
  • Ten gras-mixt: amestecă 2-3 linguri de argilă cu zeama de la o jumatate de lamâie. Aplică masca şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute, după care, clateşte cu ceai verde.

 
Pentru tenul normal nu am făcut recomandări speciale. Acestui tip de ten, i se potrivesc atât indicaţiile pentru tenul uscat, cât şi cele pentru tenul mixt-gras.
 
Daca stii si alte metode prin care tenul poate fi înfrumuseţat, te invit să împarţi cu noi din experienta ta. În acest mod, informaţia va ajunge la cât mai multe femei care au nevoie de ajutor.
 
Aşa că, nu rămâne indiferentă la problemele celor din jur, şi ajută cu puţinul pe care îl ştii. Mai puţin înseamnă de fapt, mai mult.

http://femeiacocheta.ro/
 
 
 
 

Monica Mihai

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu