Frumusete Ingrijirea parului

Secretele stilistilor pentru par matasos si stralucitor de curat!

Secretele stilistilor pentru par matasos si stralucitor de curat!"Par matasos si stralucitor de curat", suna aproape ca o reclama TV de duzina si mai nimeni nu crede cu tarie ca un asemenea obiectiv ambitios ar putea fi atins zi de zi, dar stilistii ne demonstreaza ca este chiar posibil sa ne ingrijim parul la superlativ, fara cheltuieli suplimentare si fara mari batai de cap.

Primul lucru bine de stiut de noi atunci cand vrem sa ne ingrijim parul ca la carte este uzul frecvent al balsamului de par, care poate fi aplicat odata cu samponul, dar care va fi util de aplicat si in zilele cand nu samponam parul, in acest mod protejandu-ne coafura de factorii de poluare si oferind parului un tratament corect cu substantele nutritive de care are nevoie.

Balsamul de par nu poate fi ales la intamplare, fiind necesar sa se opteze pentru o marca potrivita texturii parului nostru, care poate sau nu sa ofere volum suplimentar in functie de recomandarile exprese ale stilistului care se ocupa de coafura noastra.

Parul vopsit necesita un tratament suplimentar, aici balsamul fiind recomandat sa contina si proteine pentru intarirea firelor de par care sa reziste astfel mai bine atacului chimic al vopselelor de par precum si factorilor diversi de poluare.

Mastile de par sunt in voga si e foarte bine ca se face atata reclama acestor masti de par, dar in mod surprinzator destul de putine dintre noi urmam sfaturile stilistilor si aplicam in mod regulat cate o masca potrivita cu tipul nostru de par. Mastile de par trebuie totusi aplicate macar o data pe saptamana, dar numai din retete verificate, daca le preparam acasa, si numai de cea mai buna calitate daca le procuram din comert.

Hidratarea corecta a firelor de par se poate face si prin apelul saptamanal la uleiurile recomandate pentru asemenea tratamente cosmetice, fiind de mare ajutor pentru obtinerea aspectului dorit de par matasos si stralucitor de curat. Uleiurile hidratante de par se aplica doar dupa reguli speciale, iar stilistii priceputi va pot oferi sfaturi utile si complet gratuite in acest sens.

In sfarsit, samponarea parului se face conform instructiunilor producatorului, nefiind recomandat sa spalam parul mai des de 3 ori pe saptamana si nici sa folosim apa fierbinte pentru aceasta ci intotdeauna apa calduta, ultima clatire putand sa se faca la alegere cu apa ceva mai rece.

Nu e deloc dificil, dupa cum vedem, sa ne oferim saptamanal un par matasos si stralucitor de curat, stilistii invatandu-ne cu generozitate cum sa procedam pas cu pas pentru a avea o coafura de invidiat. Este un minimum de atentie pe care o putem acorda parului nostru si merita toate eforturile atunci cand te privesti in oglinda si te simti mai proaspata si mai frumoasa pe zi ce trece.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu