Frumusete Ingrijire corporala

Scrub natural, exfoliere la tine acasa

DISABLE_WORD_ADS=1;

Exfoliere

Nu stiu care femeie ar da înapoi de la a achizitiona acele produse care îi sunt absolut necesare pentru propria frumusete. Stiu ca barbatii din jurul nostru strâmba din nas când vad cum se umple dulapiorul de cosmetice cu tot felul de produse. Dar grimasele lor ar fi si mai neplacute daca noi am începe sa nu ne mai îngrijim la fel de mult.

Trupul nostru este un templu si îi datoram toate ofrandele si ritualurile impuse de bunul simt si de cosmetica. Din fericire, uneori, putem înlocui produsele scumpe din magazine cu ingrediente naturale pe care le putem folosi acasa cu mai putini bani dar cu un plus de efort (dar merita).

Un exemplu concret se refera la ritualul exfolierii care poate fi efectuat de fiecare dintre noi acasa folosind ingrediente la îndemâna oricui în combinatii foarte simple de realizat.

Multe dintre noi suntem bautoare de cafea asa ca o exfoliere cu zat va însemna o revalorificare a bauturii cu care ne începem ziua. Zatul oricum se formeaza si trebuie sa scapam de el. De ce sa nu o facem într-un mod util si anume combinându-l cu miere si ulei de masline tinându-l la frigider pâna la momentul dusului si apoi aplicând amestecul cu miscari circulare si ferme pe toata suprafata corpului. Zatul de cafea este recunoscut pentru efectele sale benefice în combaterea celulitei, înlaturarea celulelor moarte si stimularea circulatiei periferice.

Pentru cele care nu beau cafea sau nu-i suporta mirosul, o pot înlocui în reteta de mai sus cu faina de porumb sau cu miez de nuca pisat. Alte ingrediente cu efecte exfoliante sunt, se pare, laptele si sarea de mare , acestea din urma putând fi folosite pentru a îmbogati apa pentru baie, urmând ca celulele moarte sa se desprinda la un masaj ulterior.

Sunt sigura ca fiecare dintre voi foloseste acasa propriile retete de exfoliere cu produse naturale, preparate cu propriile mâini asa ca va asteptam sa ne împartasiti din experienta voastra cu multumiri anticipate.

foto © Northfoto

Raluca Alupoaie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu