Cosmetica si machiaj Frumusete

Puteti folosi hartie creponata pentru vopsirea parului!

Puteti folosi hartie creponata pentru vopsirea parului!Un trend trasnit de vopsire a parului, dar foarte eficient  si de mare efect a fost lansat anul acesta de catre bloggerite anonime de pe Internet care propun tuturor iubitoarelor de frumos o tehnica simpla si ieftina de vopsire a parului intr-o singura culoare sau mai multe culori, la alegere, prin apelul la hartia creponata disponibila la orice librarie de cartier.
 
Astfel, materialele folosite pentru decoratiuni simpatice de interior se dovedesc utile si pentru colorarea parului, tehnica in sine fiind usor de insusit si de aplicat acasa de catre orice femeie suficient de indrazneata pentru a testa si acest nou trend pentru vopsirea parului din vara aceasta.
 
Materialele necesare pentru colorarea parului cu hartie creponata se pot procura relativ rapid, nu costa mai nimic si constau din: hartie creponata intr-o singura culoare sau mai multe culori (daca optati pentru suvite colorate diferit), manusi, perie de vopsit parul (periuta de dinti), foarfece, un recipient/ recipiente pentru extragerea "vopselei" din hartia creponata, prosoape si alte materiale specifice pentru tehnica vopsirii parului.
 
Pentru a obtine vopseaua semipermanenta din hartie creponata (care este sigura pentru par si nu genereaza efecte secundare), se incalzeste apa intr-un recipient curat pana aproape de punctul de fierbere. Hartia creponata aleasa de voi se taie in fasii subtiri si se introduce in apa fierbinte. Mai multa hartie inseamna o culoare mai intensa, iar mai putina hartie va ofera o culoare mai discreta.
 
Daca doriti sa va vopsiti parul in suvite multicolore, aveti nevoie de mai multe recipiente, in fiecare urmand sa pregatiti separat una dintre culorile alese de voi pentru vopsirea parului prin apelul la aceasta tehnica inedita, dar si deosebit de eficienta si prietenoasa pentru sanatatea parului vostru.
 
Vopseaua rezultata din hartia creponata nu se aplica imediat, ci se lasa lichidul sa se raceasca la temperatura camerei, se strecoara, adica se elimina resturile de hartie, si se pregatesc unul sau mai multe recipiente care se vor folosi pentru vopsirea propriu-zisa a parului. Parul se vopseste fie prin folosirea unei periute de dinti, fie prin cufundarea suvitelor de par in recipientul ales de voi, dar cu atentie mai ales daca doriti suvite multicolore.
 
Vopseaua obtinuta din hartia creponata se aplica usor, se usuca rapid si tine, la fel ca si vopselele naturale, timp de mai multe spalari. Pentru a deprinde mai bine tehnica de vopsit si a invata si cum sa alegeti culoarea/ culorile cele mai inspirate pentru voi, consultati tutorialele nenumarate de pe Internet, unde veti gasi sugestii nemaipomenite pentru vopsirea parului cu hartie creponata, o tehnica foarte chic pentru aceasta vara.
 
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu