Frumusete Ingrijirea parului

Pudrele si sampoanele uscate sunt o alternativa inspirata pentru ingrijirea parului

Pudrele si sampoanele uscate sunt o alternativa inspirata pentru ingrijirea paruluiUsor de folosit si recomandate in perioadele cand apa calda si confortul propriei case nu ne sunt la indemana, pudrele si sampoanele uscate sunt cosmetice excelente pentru ingrijirea parului, improspatand rapid firele de par si eliminand praful, murdaria si grasimile acumulate in timp.

La baza acestor produse se afla un amestec inspirat de pudra de talc si extracte din ovaz, amidon de porumb, orez sau faina de cartofi, iar eficienta lor poate fi crescuta atunci cand se foloseste intreaga gama de produse uscate pentru ingrijirea parului.

Un sampon uscat pentru par nu se foloseste insa la intamplare ci se adreseaza doar unei anumite culori, fiind de aceea recomandat sa se cumpere numai sortimentul care se preteaza la culorea parului nostru, dar si la tipul aparte de par, fie vorba despre un par mai gras sau de unul mai uscat.

Dupa ce se aplica acest sampon pe par, dinspre radacina inspre varfuri, se va face apel si la o perie speciala care va contribui din plin la curatarea parului in mod cu adevarat magic. Samponul se aplica de preferat in camera de baie sau altundeva unde nu exista riscul imprastierii pudrei peste tot prin jur.

Dupa ce s-au curatat bine toate firele de par, dinspre radacini inspre varf, se poate utiliza o noua perie, de data aceasta pentru a se aranja parul dupa preferinta, acum indepartandu-se si excesul de pudra-sampon daca s-a exagerat cu aplicarea acesteia pe durata sedintei de ingrijire a parului.

Un sampon uscat este foarte eficient pentru curatarea parului si poate chiar sa estompeze radacinile parului vopsit, redand parului o culoare mai placuta si mai uniforma. Intrucat insa samponul-pudra poate crea si un efect electrosatic, se recomanda ca dupa "spalare" sa se aplice si un produs umed de tipul gelului sau a fixativului ori cosmetice hidratante pentru hranirea firului de par.

Pudrele si sampoanele uscate nu sunt destinate folosirii pe termen lung ci se adreseaza femeilor sau barbatilor care calatoresc si care uneori nu au conditiile necesare ingrijirii adecvate a podoabei lor capilare.

Astfel de produse cosmetice nu este recomandat sa fie folosite des de catre persoanele cu parul uscat si foarte uscat, dar vor fi totusi ajutoare de nadejde pentru alte categorii de persoane, aflate mereu in criza de timp si neavand adesea nici facilitatile adecvate la indemana.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu