Cosmetica si machiaj Frumusete

Pregateste-te pentru o seara in oras cu solutie de acid salicilic

Pregateste-te pentru o seara in oras cu solutie de acid salicilicAcidul salicilic este unul dintre cele mai la indemana produse pentru regenerarea tenului si prevenirea acneei, avand o buna eficienta si pentru exfoliere, dar si pentru ameliorarea ridurilor.

Multi dermatologi recomanda acest produs ieftin si eficient, existand pe piata si variante "imbogatite" ale sale la preturi de specula, dar nu neaparat si mai eficiente prin rezultate.

Pentru eficacitatea sa in plan cosmetic, solutia de acid salicilic simpla sau din diverse produse nu ar trebui sa depaseasca 1% pentru pielea sensibila sau 2% pentru pielea obisnuita. In acest mod se poate aplica de mai multe ori pe zi fara efecte secundare.

Cu o solutie de acid salicilic de 1-2% se pot face urmatoarele lucruri pentru tenul nostru si prevenirea problemelor sale specifice:

– Se poate curata zona fetei, a gatului si a umerilor cu solutie de maximum 2% atat pentru exfoliere cat si pentru tratarea acneei. Obligatoriu dupa aceasta urmeaza spalarea cu apa calduta, uscare si apoi un masaj al acestor zone cu 2-3 picaturi de ulei natural ori cu crema sau solutia hidratanta preferata care sa fie deja testata si suportata bine de pielea noastra;

– Se pot trata si ridurile sau atrofiile tenului si ale pielii cu produse pe baza de acid salicilic, dar aici concentratia este esentiala si va fi diferentiata dupa tipul de ten si problemele de sanatate;

Exista sapunuri de fata cu acid salicilic in concentratie de 2%, foarte bune si acestea, dar care nu ar trebui folosite des de catre persoanele cu o piele mai sensibila;

Exista de asemenea si geluri sau creme pentru ten care contin acid salicilic, utile pentru cosuri, riduri, puncte negre sau prevenirea aparitiei acestora.

In toate situatiile insa nu trebuie sa se faca abuz de solutiile cu acid salicilic, iar persoanele care sufera de depigmentare ar trebui sa caute solutii in concentratie de 0,5% pe care sa le utilizeze doar daca dermatologul le va permite acest lucru.

Femeile gravide de asemenea ar fi bine sa se pazeasca de folosirea indelungata de acid salicilic pentru ten deoarece se crede ca acesta poate fi absorbit in sange si de aici sa faca apoi rau fatului.

In general, solutiile simple de acid salicilic in concentratie nu mai mare de 2% sunt bine tolerate de mai toate tipurile de ten si s-au dovedit utile pentru tratarea acneei si exfoliere.

Preferati insa mereu sa alternati aceste solutii cu altele, adica nu le folositi pentru timp indelungat, pentru a inlatura orice efecte secundare posibile si a va proteja astfel tenul, care sa arate la final mai frumos si mai sanatos.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu