Cosmetica si machiaj Frumusete

Ochi mai frumosi si obrajori proaspeti pentru brunete

Ochi mai frumosi si obrajori proaspeti pentru bruneteBrunetele nu sunt la fel de norocoase ca fetele cu pielea mai deschisa atunci cand vine vorba de un machiaj trasnet, ele trebuind de multe ori sa recurga la unele solutii de compromis pentru a reusi sa obtina un plus de naturalete, cerut de moda momentului, prin apelul la produsele cosmetice.

Profesionistii nu au putut totusi sta cu bratele incrucisate la o asemenea dilema si, gratie ideilor lor inspirate, in prezent multe fete brunete au la indemana trucuri utile prin care pot profita pe deplin de un machiaj de exceptie, cu produse cosmetice de varf.

Pentru tenul brunetelor, culorile cele mai potrivite au fost dintotdeauna considerate a fi rozul si piersica, ambele complimentand la superlativ atat pometii cat si intregul aspect al fetei unei brunete. Piersica este mai potrivita cu parul saten si cel castaniu deschis, iar rozul va complimenta parul inchis la culoare.

Pentru brunetele cu parul deschis, multe alte culori mai deschise si nu doar piersica pot ajuta la obtinerea unui plus de frumusete, dar nu si rozul care este special destinat parului inchis la culoare, in ambele situatii insa fiind obligatoriu ca machiajul obrajilor sa fie corect si omogen, fara imperfectiuni deoarece tenul inchis le va reliefa mult mai vizibil decat cel deschis.

Intrucat la brunete accentul coloristic se pune in zona obrajilor, ochii nu vor putea sa primeasca culori prea vii ori contrastante, aici fiind recomandat sa se apeleze la culori neutre, dar nu si lipsite de prospetime precum espresso, caramel, miere de albine si, mai rar, auriu, iar la ocazii se poate apela si la albastru sau gri metalic pentru un efect de zile mari.

Ochii fumurii sunt o alegere inspirata pentru parul mai inchis la culoare, dar nu si pentru cel deschis care va cere mai degraba prezenta albastrului, a verdelui sau a purpuriului, acestea potrivindu-se foarte bine in special cu parul saten.

Un fapt inedit pentru brunete, ochii lor raman atractia centrala a intregului chip, si asta in ciuda apelului la un machiaj neutru, dar asta tine mai degraba de maiestria cu care se vor sublinia subtil genele si conturul ochilor, acum fiind recomandat sa se foloseasca tente abia vizibile de mascara si alte produse pentru machiajul ochilor de asemenea in culori blande si neutre.

Pentru un efect final deosebit, buzele trebuie infrumusetate cu nuante usoare, aproape diafane, care sa nu atraga privirile, dar sa sugereze subtil rafinament si prospetime, completand astfel aspectul natural sugerat si prin culorile alese pentru obrajori si zona ochilor.

Spre deosebire de fetele cu pielea mai deschisa, brunetele nu ar trebui sa aiba prea multe batai de cap atunci cand isi aplica machiajul, ele fiind de fapt, in mod nespus, favoritele stilistilor, acestia putand sa faca o treaba de exceptie si in timpul cel mai scurt atunci cand se ocupa de o fata cu tenul mai inchis. Exista deci si avantaje din acest punct de vedere, iar acestea se observa la multe brunete mai pregnant odata cu trecerea timpului.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu