Frumusete Ingrijire corporala

Cu ce hidratam optim pielea uscata?

Cu ce hidratam optim pielea uscata?Pentru buna hidratare a pielii uscate, produsele cosmetice din comert nu reusesc intotdeauna sa faca o treaba buna oferind un tratament complet al pielii si prevenind cu succes reaparitia aspectului de piele uscata, de aceea mai indicat fiind apelul la produsele naturale, care sunt considerate in prezent a fi superioare celor din comert.

Mai inainte de orice insa este indicat sa se renunte macar pentru o perioada de vreme la baile in cada si sa se opteze frecvent pentru dusuri de relativ scurta durata si nu prea fierbinti, aceasta fiind o foarte utila si la indemana masura de combatere a aspectului de piele uscata. Suplimentar, folosirea unor sapunuri adecvate, precum sunt cele cu extract din migdale dulci sau arbore de unt va aduce un plus de sanatate pentru piele.

Dintre produsele naturale mai recomandate pentru buna hidratare si intretinere a pielii uscate, merita amintite in primul rand uleiurile vegetale virgine de tipul uleiului de masline, a celui de migdale dulci sau a celui de floarea-soarelui (virgin), toate acestea creand intotdeauna o bariera protectoare care va proteja pielea de accidente, retinand si umezeala atat de necesara pentru o buna hidratare.

In paralel cu apelul la uleiurile vegetale trebuie obligatoriu introduse la dieta si sucuri sau piureuri din fructe ori din legume bogate in antioxidanti, aici pe primele locuri aparand avocado, morcovii, gabenusul de ou, spanacul, kiwi sau caisele. Zarzavaturile si salatele proaspete sunt de asemenea suplimente foarte utile pentru hidratarea pielii uscate, alimentatia corecta ajutand mult din acest punct de vedere.

Extractul din arbore de unt este la momentul prezent solutia ideala pentru hidratarea oricarui tip de piele, in comert existand din fericire multe produse pe baza de extract din arbore de unt, unele complet naturale si foarte indicate de aceea pentru intretinerea pielii uscate. Acest extract este util si pentru ingrijirea unghiilor, a buzelor sau a picioarelor, fiind un excelent agent de hidratare, complet natural.

Nu uitati de aceea sa recurgeti mai des la solutiile naturale pentru ingrijirea pielii uscate, in cazul acestor produse neexistand nici efecte secundare si fiind garantat efectul lor benefic inclusiv de catre medicii dermatologi cu experienta, care si dansii recomanda ca prima solutie in acest caz tot gama de produse naturale in detrimentul celor existente in comert.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu