Fitness pentru fete Frumusete

Nu abandona miscarea pentru sanatate nici macar in miez de iarna!

Nu abandona miscarea pentru sanatate nici macar in miez de iarna!Iarna sau vara, avem nevoie de multa miscare fizica, femeile mai mult decat alte categorii sociale trebuind sa practice chiar si zilnic exercitiile fizice favorite, asta cu atat mai mult cu cat ele inainteaza in varsta. Stilul de viata activ este in prezent una dintre putinele cai de combatere a efectelor degradarii organismului, iar practicarea unui sport la nivel de amator nu presupune de regula nici eforturi deosebite si nici nu implica multe cheltuieli suplimentare.

In anotimpul rece, multe persoane invoca vremea vitrega drept scuza pentru a scapa de "corvoada" exercitiilor fizice in aer liber, dar acum mai mult decat niciodata se pot obtine niste beneficii majore pentru sanatate, organismul primind un aport suplimentar de oxigen, iar aerul fiind mai lipsit de agentii poluanti decat pe timp de vara. Din acest motiv, macar doua plimbari zilnice pot insemna mult pentru sanatatea voastra, fiind de ajuns sa mergeti la pas vioi pentru a stimula cum trebuie ritmul cardiac si musculatura atrofiata de prea multa sedere in spatiile inchise.

Dintre exercitiile cele mai potrivite pentru sezonul rece, va recomandam calduros mai inainte de orice aceste simple plimbari de placere pe durate de minimum jumatate de ora, in acest mod organismul vostru, care deja se lupta cu frigul de afara, urmand sa arda inca si mai multe calorii datorita marsului fortat la care il veti supune. Creste si rata metabolismului, sunt stimulate toate grupele de muschi, iar creierul va fi si acesta oxigenat foarte bine.

Pentru activarea circulatiei sanguine, plimbarea la pas vioi ar trebui alternata o data la doua zile cu sedinte periodice de alergare usoara si exercitii de mobilitate, foarte utile si acestea atat pentru a incalzi foarte bine intreaga musculatura cat si pentru a fortifica sistemul vostru osos, care risca sa se calcifieze din cauza unei alimentatii mai bogata in grasimi si a petrecerii timpului in casa.

Nu este totusi recomandat sa faceti astfel de exercitii intr-o tinuta prea lejera, fiind bine sa va imbracati mai grosut, dar nu exagerat pentru a va proteja totusi impotriva intemperiilor si a evita astfel stresul generat de temperaturile scazute. Lenjeria intima nu e bine sa fie din bumbac daca veti practica exercitiile pe durate mai mari de timp, abia stratul al doilea de imbracaminte putand sa includa si acest material absorbant in structura sa. Astfel, transpiratia nu va fi retinuta chiar langa piele ci va putea trece inspre straturile exterioare ale imbracamintei de iarna.

Pentru o stare crescuta de bine pe durata exercitiilor, nu uitati sa va hidratati suficient atat inainte de a incepe sedintele de miscare cat si la finalul acestora. Nu exagerati totusi intr-o prima faza, dar consumati cel putin 1-2 pahare de apa sau de lapte la temperatura camerei inaintea inceperii exercitiului fizic. Astfel, nu veti resimti deloc oboseala, iar dupa incheierea efortului intensiv si servirea unor portii suplimentare de lichide va puteti vedea linistite de activitatile voastre, beneficiind acum de energii suplimentare si nicidecum simtindu-va mai istovite ca inainte.

Iarna ofera destul de multe alte activitati de tip sportiv care sa poate fi practicate cu cea mai mare placere, una dintre acestea fiind si sportul pe patine, in aproape toate centrele urbane existand in prezent si un patinoar artificial special amenajat pentru amatorii de miscare fizica. Practicat asa cum trebuie, patinajul pe gheata permite arderi insemnate de calorii, acest sport fiind prin nimic mai prejos decat aerobicul sau sedintele de intretinere intensive de la sala.

Inotul la piscina este o alta activitate sportiva calduros recomandata de medici inclusiv pe durata sezonului rece, cei care isi permit si asemenea sedinte periodice de intretinere fiind cu adevarat binecuvantati cu o sanatate de fier. Suplimentar, tot aici veti putea beneficia si de putina sauna sau de lucrul la aparate, in acest mod asigurandu-va ca organismul vostru este foarte bine solicitat din punct de vedere fizic.

Acasa, cu ajutorul unei investitii relativ modeste, puteti sa va desfasurati propriul program de exercitii fizice, fiind de ajuns sa va cumparati aparate diverse pentru intretinerea musculaturii si/sau a mobilitatii voastre ca sa va simtiti bine motivate si sa depuneti astfel un minimum de efort pentru sanatate. Mingea medicinala, stepperul cu manere, bicicleta magnetica si chiar si un pedometru mai modest pot fi procurate contra unor preturi care nu depasesc 400-500 de lei, pe parcursul unui an de zile oricine putand sa isi amenajeze o sala de antrenament in toata regula intr-una din camerele apartamentului personal.

Miscarea in aer liber este totusi mult mai recomandata pe timp de iarna decat exercitiul fizic desfasurat la sala sau acasa, in consecinta voi fiind de preferat sa imbinati cat mai armonios cele doua tipuri de antrenament zilnic pentru a obtine beneficii maxime pentru sanatatea voastra, dar si pentru a arata la superlativ, mai ales in cazul femeilor acesta lucru putand sa stimuleze in mod deosebit starea generala de bine si respectul crescut fata de propria persoana.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu