Cosmetica si machiaj Frumusete

Make up Trend Alert:Contur rosu al ochilor


Moda - Se poarta conturul rosu al ochilor

Dupa ce anul trecut la American Music Awards Rihanna a aparut purtand un machiaj destul de avangardist, cu contur rosu si gene foarte mari, multa lume s-a intrebat daca nu cumva acesta va fi noul tend in materie de machiaj. Si desigur, putini au fost aceia care s-au inselat.

Cantareata era se pare, pe calea cea buna in materie de machiaj, cel putin, pentru ca in colectiile recente ca Altuzarra sau Cuchine Et Ochs pentru sezonul de toamna-iarna 2010, machiajul asemanator apare foarte frecvent.

Totusi, cateva sfaturi se impun pentru a nu da gres cand vrem sa il adoptam. In primul rand, fiind o culoare destul de violenta, rosul se va purta la ochi si atat. Mai precis, nu vom putea aplica un contur rosu al ochilor atata vreme cat purtam o tinuta dintr-o culoare aprinsa, decat daca vrem sa speriem pe toti cei care ne inconjoara.
De asemenea, machiajul e recomandat mai degraba tinerelor, sub 25 de ani, si mai ales pentru petreceri sau iesiri in aer liber, seara.

O atentie deosebita trebuie acordata si creionului sau fardului propriu zis folosit pentru ca pigmentul folosit de cele mai multe companii pentru a obtine aceasta culoare poate dauna mai multor persoane decat o face un machiaj in mod normal.
Daca totusi alegeti sa incercati, regula de baza pe care trebuie sa o tineti minte e aceea ca un ten cu cat e mai inchis la culoare cu atit permite o nuanta mai aprinsa de rosu. Din pacate pentru posesoarele de ten foarte deschis, rosul nu e recomandat decat daca vrem sa le sugeram celor din jur ca nu ne simtim prea bine, culoarea accentuand discrepanta intr-o nota nu tocmai favorabila.

Iata totusi, in cativa pasi, cum se obtine un astfel de machiaj avangardist: Aplicati un fond de ten in nuante naturale apoi fard asemanator culorii pielii pe pleoape. Pentru zona arcadei folositi o culoare cu doua sau trei nuante mai deschise decat cea pe care ati folosit-o pentru pleoapa. Folosind o pensula sau un creion, aplicati fardul rosu in zona de sub ochi, sub gene. Pentru partea de sus, trasati o linie paralela cu cea de jos, tot sub gene, si spre coltul ochiului largiti aria de acoperire. Aplicati apoi o mascara pentru gene voluminoase si machiajul va fi perfect.

foto Northfoto

Cristina Ghiban

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu