Frumusete Ingrijire corporala

Introduceti aromaterapia intre obiceiurile voastre zilnice

Introduceti aromaterapia intre obiceiurile voastre zilniceStresul, cauza principala a aparitiei ridurilor si a altor semne ale trecerii timpului, poate fi combatut eficient prin apelul la aromaterapie, care actioneaza subtil la nivel cerebral, stimuland pozitiv creierul si relaxand multumitor organismul atat inainte cat si dupa o activitate care poate genera doze variate de stres.

In special aromele naturale, obtinute din ierburi si flori, ne pot pregati pentru a intampina cu zambetul pe buze o noua zi de munca, aceste arome putand fi introduse odata cu servirea cafelutei de dimineata si a pregatirilor pentru mersul la serviciu. Nu trebuie sa ne concentram asupra aromelor in sine ci doar sa inhalam aproape instinctiv si fara nici un efort mirosurile placute, care ne vor relaxa garantat si ne vor face diminetile mai frumoase.

Aromaterapia nu se poate practica fara a consulta mai intai un ghid informativ sau un bun terapeut deoarece esentiala pentru succesul acestei forme de terapie va fi cunoasterea profunda de sine, care sa permita mai apoi alegerea inspirata a unor uleiuri si parfumuri compatibile atat cu tipul nostru de personalitate cat si cu varsta si organismul nostru. Uneori un miros care ne trimite la varsta copilariei va fi exact ce ne trebuie pentru a ne linisti, iar alteori vom dori altceva, mai potrivit cu starea noastra de spirit de la un moment dat.

Aromaterapia opereaza si cu multe concepte preluate din psihologie si fiziologie si va fi foarte important sa cuplam corect anumite senzatii si emotii cu antidotul lor, care sa fie administrat sub forma unor mirosuri cu rol in reducerea stresului si atingerea starii de bine. Lavanda, de exemplu, sau vanilia pot face mult bine unei persoane, dar pot face si rau altei persoane, care asociaza aceste mirosuri cu evenimente mai putin fericite din trecutul sau.

Pe langa ierburi si flori, aromaterapia foloseste in prezent si o gama variata de alte esente, uleiuri si parfumuri, unele extrase din alimente, altele din natura, iar altele create artificial, imitand adica mirosuri familiare, care produc o senzatie de bine pentru anumite persoane. Mirosul proaspat si inviorator al marii/oceanului, aroma ierbii uscate, frunzele de tutun de calitate, mirosul painii abia coapte sau mirosul de haine nou-noute sunt si acestea folosite cu succes in aromaterapie la cererea clientilor sau la recomandarea expresa a terapeutilor.

Pentru dumneavoastra in mod special va fi nevoie cu siguranta atat de clasicele uleiuri aromate din fructe, flori si ierburi placut mirositoare, dar este posibil ca rezultate superioare sa fie atinse si prin recurgerea la unele arome care sa va trimita la momente fericite din trecut sau pe care sa le asociati mereu cu starea de bine, calmul sau excitarea mentala specifica muncii de creatie, daca asta va doriti. In mod garantat, aromaterapia ofera solutii eficiente pentru oricine, putand chiar sa va ajute sa va simtiti mai tinere, mai frumoase si mai sexi, dar si mai calme si mai relaxate.

In functie de bani si de priceperea terapeutului la care veti apela, puteti utiliza pe durata sedintelor de aromaterapie doar unele uleiuri parfumate, dar se pot procura de asemenea si sampoane si creme cu rol bun in terapia de reducere a stresului si de asemenea se poate apela si la condimente si unele feluri de mancare care va vor induce mereu o stare de bine. Migdalele, menta, musetelul, scortisoara sau unele preparate la cuptor vor putea completa de minune terapia dumneavoastra prin mirosuri.

Ca masuri preventive, vor trebui insa eliminate acele mirosuri care va creeaza nemultumire sau chiar stres si de asemenea trebuie evitate si situatiile sau persoanele care obosesc si irita organismul dumneavoastra peste masura. Inainte de culcare este indicat sa se foloseasca arome cu rol in relaxarea si calmarea organismului, iar dimineata si la amiaza se poate apela la arome care va motiveaza pozitiv, alungand gandurile rele si calmand starile de nervozitate si de oboseala.

Aromaterapia nu prezinta riscuri pentru sanatate daca se face sub supravegherea unui specialist si daca se utilizeaza in mod frecvent aromele naturale. Inclusiv persoanele care sufera de diverse alergii sau de astma vor putea face apel la aromaterapie bineinteles respectand intocmai recomandarile terapeutului. Aromaterapia este o cale foarte buna de mentinere a sanatatii mentale si trupesti, iar cei care au experimentat-o pot cu siguranta depune marturie in acest sens.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu