Frumusete Ingrijire corporala

Ingrijire corporala a la carte pentru tinere si adolescente

Ingrijire corporala a la carte pentru tinere si adolescenteTineretea si frumusetea de tip natural caracteristica pentru aceasta varsta pot fi ajutate adesea si de unele masuri bune de ingrijire corporala, in acest mod obtinandu-se nu de putine ori rezultate excelente, mai putin posibile in absenta produselor cosmetice de calitate si a unei ingrijiri zilnice si atente a intregului corp.

Pentru tinere si adolescente accesul la cosmeticele scumpe este restrictionat automat de posibilitatile lor financiare inca reduse, iar acest lucru va fi, paradoxal, spre avantajul lor intrucat asa ele sunt practic obligate sa invete totul de la zero, optand adica pentru masuri alternative de infrumusetare, mult mai ieftine, dar nu neaparat si mai putin eficiente.

Pielea unei tinere, de exemplu, poate fi intretinuta la superlativ daca se consuma pur si simplu mai multa apa zi de zi, 8-10 pahare de apa fiarta si bine filtrata fiind un remediu excelent pentru o piele de invidiat. Desigur, atunci cand exista si unele probleme generate de un fond genetic mai slab sau cauzate de alti factori de risc vor fi necesare si anumite tratamente speciale, dar altfel consumul marit de apa peste zi este de ajuns.

O dieta naturala, bogata in produse proaspete de sezon, multe legume, grasimi mononesaturate, iaurt, cereale si fructe, de unde sa se obtina cantitati suficiente din vitaminele A, C si E este o alta modalitate la indemana oricarei tinere pentru a-si intretine nu doar pielea, dar si parul si unghiile la superlativ, tot acum fiind de evitat constant zaharul, grasimile saturate, alunele, cafeaua, alcoolul si chiar si ciocolata.

Suplimentar, pentru o mai buna ingrijire a pielii va fi de folos sa se evite baile fierbinti si sa se foloseasca mereu o apa suficient de calda, dar nu si fierbinte, sa se elimine sapunurile ieftine si sa se opteze pentru sapunuri cu uleiuri naturale (avocado, migdale dulci, aloe vera etc.), unele dintre acestea ajutand si la o buna exfoliere a pielii sensibile.

Imediat dupa dus sau baie, se recomanda puternic si folosirea unei creme hidratante bune sau a unui ulei de masaj cu rol hidratant, iar mai tarziu e bine sa se evite expunerea pielii la temperaturile scazute, inclusiv in casa, unde se crede ca frigul sau curentii de aer nu ar putea deteriora treptat sanatatea pielii. Pentru un aspect lucios al pielii si o buna hidratare se mai recomanda tot tinerelor si folosirea alternativa de solutii simple cu acid salicilic si/sau alfa-hidroxi acid si de asemenea si apelul saptamanal la masti de ten cu produse naturale.

Unghiile tinerelor fete isi datoreaza sanatatea in primul rand dietei corecte si consumului crescut de apa, dar de folos vor fi acum si masajele cu ulei caldut de masline, sucul proaspat de lamaie dizolvat in putina apa, apelul constant la solutii baza de unghii penru manichiura si pedichiura, evitarea socurilor mecanice si a substantelor chimice precum si portul manusilor de protectie atunci cand situatia cere acest lucru.

Zincul prezent in alimentatie, acidul folic precum si cantitati suficiente din vitaminele necesare si pentru intretinerea pielii sunt de folos de asemenea pentru o mai buna sanatate a unghiilor, alaturi de unghii trebuind sa se acorde atentie inclusiv pielii mainilor prin apelul la creme hidratante sau uleiuri naturale ori prin folosirea de solutii cu acid lactic sau acid salicilic si/sau alfa-hidroxi acid.

Ingrijirea parului reprezinta probabil calvarul suprem pentru orice tanara preocupata de frumusetea sa, aici fiind nevoie si de fonduri suficiente care sa permita intretinerea la superlativ a podoabei capilare si a unei tunsori moderne, in acord cu moda zilei. Fiecare tip de par va necesita in consecinta o gama anume de produse pentru ingrijirea sa, aparte de acestea tot o dieta corecta, o buna hidratare si evitarea tuturor factorilor de poluare fiind solutii ieftine si eficiente de mentinere a frumusetii parului.

Concomitent cu masurile amintite anterior se mai poate apela si la alte solutii bune pentru infrumusetare, dintre acestea mai putand aminti si de ingrijirea impecabila a danturii, selectarea unei lenjerii de pat din matase sau satin, multa odihna, mult exercitiu fizic, evitarea stresului si a mimicii faciale fortate, evitarea exceselor de tot felul precum si portul cremelor anti-radiatii si a ochelarilor de soare.

Nu e, una peste alta, prea mult de facut pentru mentinerea si stimularea unei frumuseti naturale si proaspete a tinerelor femei si de aceea toate aceste masuri utile merita atentia fetelor de pretutindeni pentru a se face astfel o trecere cat mai normala catre varsta maturitatii depline, atunci cand se vor impune de la sine si alte masuri suplimentare de ingrijire, necesare incurajararii aceleiasi frumuseti de tip natural, dar si prevenirii eficiente a efectelor trecerii timpului.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu