Frumusete Ingrijire corporala

Infectii la unghiile de la picioare!

Este total neplacut sa stii ca nu poti sa te bucuri de sandalutele tale preferate, pe timp de vara, din cauza unghiilor bolnavioare, care au un aspect foarte neigienic.
Cauze ale aparitiei infectiilor sau ciupercilor la unghii:

– Se pot transmite prin contact direct sau indirect, prin folosirea comuna a unor articole de imbracaminte, incaltaminte, utilizarea acelorasi lucruri (unghiera, forfecute, pila, prosop). Infectia poate fi luata din: dusurile de la sala, piscine, saune, bazine de inot.

– Ciupercile mai puternice, care mananc unghia uneori din interior, sunt determinate de folosirea in excesiv a antibioticelor, anticonceptionalelor, intrucat creeaza dezechilibre in sistemul imunitar, iar acesta nu mai poate sa lupte impotriva infectiilor.

– Apar si in cazul in care unghia a suferit o leziune foarte puternica si fie se innegreste, fie cade, fie o tai mult prea scurt. Apar, de asemenea, si la persoanele cu unghii incarnate.

– Acest tip de infectii este favorizat de caldura si umezeala locala si de incaltamintea stramta.

– Fumatul excesiv te poate expune infectiilor.

Simptome:
dungi galbene la nivelul unghiei;
mici fragmente cutanate si faramicioase sub nivelul unghiei;
unghia pare ca se desprinde usor de patul unghial si ia o forma ovala;
unghia se decoloreaza vizbil;
– unghia devine fragila, sfaramicioasa, se ingroasa si se exfoliaza extrem de repede.

Tratarea lor este destul de indelungata. De cele mai multe ori, recidiveaza. Tratamentul consta fie in creme, pastile si substante, fie in indepartarea unghiei pe cale chirurgicala. Toate se fac sub indicatia stricta a dermatologului sau a medicului de familie.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu