Beauty quizz Frumusete

Hidratarea cea de toate zilele

Hidratarea cea de toate zilelevCine nu vrea o piele ferma? Un organism sanatos? Un par stralucitor sau unghii sanatoase?

Una din solutiile pentru toate acestea este hidratarea. Un continut ridicat de apa consumat zilnic ajuta organismul mult mai mult decat credem.Fiecare celula, tesut, organ are nevoie de apa pentru a functiona corect.

Hidratarea reduce nivelul de hormoni de stress, care ne aduc si inesteticele depozite de grasime. Aceasta mai ajuta la  secretia de  hormonilor benefici cum ar fi testosteronul sau hormonii de crestere.

Ceea ce trebuie retinut este ca trebuie sa bem apa inainte de a ne fi sete. Cand ne este sete deja ne aflam  intr-o stare de deshidratare apare un semnal de alarma al organismului penru caare nevoie de lichide. Bea apa in cantitati mici , pentru a evita un efect diuretic.
Exista multe variante despre consumul de apa zilnic. Acesta poate varia intre 2 litri, pentru persoanele sedentare  si 5-6 litri  mai ales vara si la cei care fac sport in mod regulat.

Pielea uscata este una din problemele cu care se confrunta multe femei. Motivele pentru care se deshidrateaza pielea difera. Unele tin de mostenirea genetica si de probleme de sanatate: anumite disfunctii endocrinologice, tulburarile circulatorii sau reactiile adeverse ale unor medicamente. Unele probleme sunt cauzate si de un stil de viata mai putin avantajos: lipsa  orelor necesare pentru somn, stres, fumatul excesiv , alimentatia necorespunzatoare.

Deshidratarea pielii mai apare si atunci cand aceasta este lipsita de uleiuri naturale. Pielea uscata este intr-adevar mai predispusa la deshidratare. Este bine sa folosesti geluri de dus si creme cu proprietati nutritive speciale , pentru a evita problemele si a te bucura de o piele frumoasa.

Asadar, este simplu sa avem un stil de viata echilibrat si mai ales sa ne asiguram ca ne hidratam organismul corespunzator. Sa aruncam sticlele de suc pline de conservanti si sa alegem apa pura  cea de toate zilele.

Multa sanatate!

Virgolici Ecaterina

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu