Fitness pentru fete Frumusete

Fitness domestic pentru coapse si muschii fesieri

Fitness domestic pentru coapse si muschii fesieriOccidentalele se remarca, multe dintre ele, printr-un aspect corporal atragator datorita faptului ca practica frecvent exercitii utile de intretinere pe langa o dieta echilibrata si un stil sanatos de viata. Uneori se crede ca asemenea femei cu o musculatura bine definita, dar nu intr-un mod dizgratios, ar recurge si la unii hormoni de crestere a masei musculare insa nu este adevarat, sedintele de fitness fiind suficiente pentru a atinge greutatea optima si o silueta de invidiat.

Picioarele, fesele si coapsele frumos conturate, cu o musculatura puternica nu trebuie neaparat sa reprezinte un obiectiv prioritar pentru pasionatele de fitness, dar exercitiile specifice pentru aceste grupe musculare ar trebui totusi introduse in rutina zilnica fiind foarte utile pentru mentinerea unei greutati corporale optime, alaturi de exercitiile pentru abdomen si spate. Tehnicile folosite la sedintele de fitness pot fi alternate cu exercitii tip yoga sau pilates, se poate lucra si la aparate si exista si unele exercitii care se pot practica si acasa, cu mare succes.

1. Intarirea musculaturii coapselor anterioare

– Din pozitie asezat pe spate, cu palmele sprijinite pe podea, intindem piciorul drept inspre inainte, indoind piciorul stang de la genunchi astfel incat talpa piciorului stang sa se sprijine ferm pe podea. Inspiram puternic si apoi expiram intarind muschii coapselor (quadricepsii) si tinandu-i astfel in tensiune timp de 10 secunde, dupa care ne relaxam. Se repeta apoi procedeul si cu celalalt picior si se continua astfel in 10 reprize pentru fiecare picior, suficient pentru a contura armonios muschii anteriori ai coapselor daca se practica acest exercitiu pentru macar o luna de zile, zi de zi.

2. Intarirea musculaturii coapselor posterioare

– Un alt exercitiu care il va completa de minune pe cel prezentat mai sus se realizeaza plecand din pozitia sezand pe scaun, cu spatele drept si talpile bine asezate pe podea. Se prind apoi cu palmele marginile laterale ale scaunului la nivelul soldurilor. Se inspira puternic, apoi se expira si se ridica piciorul drept intins catre inainte pana ce ajunge paralel cu solul; laba piciorului drept se arcuieste de asemenea pe masura ce se ridica piciorul in aer. Se tine piciorul drept in aceasta pozitie 10 secunde dupa care ne relaxam. Se repeta procedeul si pentru piciorul stang, putandu-se ajunge si pana la 10-15 reprize pentru fiecare picior. Un exercitiu foarte util, care va contura piciorul armonios in partea sa posterioara.

3. Intarirea musculaturii feselor

– Din pozitia sezand pe scaun, prindeti marginile laterale ale scaunului cu palmele la nivelul soldurilor, plasati-va talpile solid pe podea si indoind genunchii, cu picioarele usor indepartate ridicati soldurile sprijinindu-va pe maini si talpi pana ce realizati un pod, cu spatele arcuit. Mentineti aceasta pozitie pentru 10-20 de secunde, in functie de forma in care va aflati si apoi relaxati-va cu incetul, asezandu-va usor pe scaun in pozitia din care ati plecat. Progresiv, pe parcursul unei saptamani, acest exercitiu se poate intinde si pe durata a 60 de secunde, dar este obligatoriu ca scaunul pe care il folositi sa fie unul solid, iar voi sa fiti suficient de precaute incat sa evitati accidentele pe durata practicarii acestui exercitiu pentru muschii fesieri.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu