Frumusete Ingrijire corporala

Extra protecţie împotriva transpiraţiei chiar şi în momente de stres

Extra protecţie împotriva transpiraţiei chiar şi în momente de stres

În cinci minute trebuie să participi la o şedinţă de care nu ai fost anunţată şi pentru care nu eşti deloc pregătită, părinţii partenerului tău sună la uşă şi casa este un dezastru, eşti în întârziere, iar traficul este îngrozitor! Te regăseşti într-unul dintre scenariile de mai sus?
 
Momentele de stres pot apărea când te aştepţi mai puţin şi sunt pe cât de spontane, pe atât de greu de controlat. La fel şi reacţiile fizice declanşate. Tensiunea îţi creşte, pulsul o ia la sănătoasa, obrajii îţi iau foc şi… transpiri! Deşi nu ai făcut deloc efort fizic, iar temperatura este prietenoasă, tu transpiri abundent şi lucrul acesta se vede, dar mai ales –se simte!
 
 
Explicaţia? Există două tipuri de transpiraţie: transpiraţia pozitivă, normală, care apare atunci când eşti supus unui efort susţinut sau temperaturile sunt mai ridicate decât de obicei, şi transpiraţia negativă, care intervine atunci când eşti stresat, anxios şi nervos. Atunci când transpiri normal, glandele sudoripare ecrine (glandele responsabile cu producerea transpiraţiei) secretă în principal apă, plus o cantitate redusă de proteine şi lipide. Atunci când transpiri pentru că eşti stresat, pe lângă grandele sudoripare ecrine, intră în joc şi glandele sudoripare apocrine ce eliberează o cantitate mult mai mare de lipide şi proteine. Lipidele şi proteinele acţionează ca nişte magneţi pentru bacterii, transpiraţia provocată de stres fiind astfel mai intensă, mai greu de controlat şi mai neplăcută din punct de vedere odoristic.
 
Noile deodorante NIVEA Deo Stress Protectîţi oferă extra protecţie împotriva transpiraţiei, chiar şi în momentele de stres! Inovaţia Beiersdorf – o combinaţie unică de activi unici StressProtect, inovaţie exclusiv NIVEA ce luptă eficient împotriva transpiraţiei cauzate de stres – şi complexul de Zinc – puternic antimicrobian ce te scapă de mirosul neplăcut – oferă protecţie timp de 48 de ore, oricât de stresante ar fi situaţiile în care te găseşti.

Diana Ilie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu