Dieta ta Frumusete

Echinacea si beneficiile ei

Echinacea si beneficiile eiO cana de ceai este intotdeauna binevenita.  Pe langa varietatea ceaiurilor pe care le putem alege, cu gusturi si efecte diferite avem si varianta numita Echinacea.
Are un gust foarte bun si studiile efectuate pana in prezent au dovedit ca echinaceea intareste sistemul imunitar, luptand impotriva simptomelor de raceala, gripa si alte infectii.Cercetarile au aratat  ca echinaceea stimuleaza organismul sa produca mai multe globule albe, in special limfocite si o cantitate mare de interferoni . 

Pe langa aceste proprietati,  incurajeaza productia substantelor naturale care ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului si a altor afectiuni.Pentru a o consuma corect este recomandat o doza zilnica recomandata pentru adulti si persoanele varstnice este de 900 mg/zi . Copiii cu varste cuprinse intre 6 si 13 ani pot lua 400 mg/zi, iar in cazul celor cu varste mai mici trebuie urmat sfatul medicului pediatru. Dupa 14 ani, copiii pot sa ia echinaceea in dozele recomandate adultilor.
Printre beneficiile plantei se numara si  stimularea sistemului imunitar, fiind un aliat de nadejde in lupta cu infectiile. O ceasca zilnic ne poate feri de o neplacuta gripa sau raceala.

Desi are numai avantaje, unele persoane pot avea reactii alergice la aceasta planta, aici intrand crizele de astm sau soc anafilactic. In experimentele clinice au fost destul de des intalnite si problemele de ordin gastro-intestinal.

Echinacea este in prezent, una dintre cele mai folosite plante de pe glob. Echinacea stimuleaza sistemul imunitar, fiind foarte eficienta in  profilaxia gripei, guturaiului, bronsitei si a diferitelor infectii acute care apar in timpul sezonului rece si la variatiile de temperatura .
 

Virgolici Ecaterina

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu