Beauty quizz Frumusete

Drumul catre un ten de invidiat din perspectiva medicinei traditionale Ayurveda

Drumul catre un ten de invidiat din perspectiva medicinei traditionale AyurvedaAyurveda este una dintre alternativele terapeutice la care se poate apela atunci cand medicina moderna nu da rezultate sau nu exista tratamente eficiente pentru problema voastra de sanatate, suplimentar Ayurveda propunand adeptilor sai si un stil de viata bazat pe armonie, dragoste de frumos si respect fata de viata in toate complexitatea ei.

Frumusetea, din perspective medicinei traditionale Ayurveda, este mai degraba o problema de atitudine si echilibru decat una de natura fizica, cu totii fiind mai frumosi si mai sanatosi atunci cand reusim sa aducem mai multa armonie in viata noastra, unind astfel mintea cu trupul si transferand energiile pozitive in intregul organism, lucru care ne va ajuta sa devenim cu timpul mai placuti si mai atragatori decat in trecut.

Dosha (principiul vital) reprezinta un punct central al sistemului Ayurveda, fiecare dintre noi fiind plamadit inca de la nastere dintr-un aluat unic care imbina 3 doshas (principii vitale) in proportii diferite, una dintre acestea fiind dominanta, iar celelalte trebuind armonizate cu aceasta pentru a se putea atinge armonia despre care aminteam in paragrafele anterioare.

Fiecare principiu vital (dosha) in medicina Ayurveda este reprezentativ pentru un anumit tip de ten, astfel Vata fiind specific persoanelor cu tenul uscat, Pitta celor cu tenul deschis, iar Kapha celor cu tenul gras. Prin armonizarea celor 3 dosha, inclusiv tenul poate castiga in frumusete si sanatate, pentru aceasta Ayurveda oferind recomandari utile de ordin alimentar, schimbare a stilului de viata si exercitii fizice sau de meditatie diverse.

Pentru infrumusetare si obtinerea unui ten de invidiat, Ayurveda recomanda, in functie de fiecare tip de ten, masuri utile de luat care sa aduca mai multa sanatate in obrajii vostri, eliminand problemele specifice tipului vostru aparte de ten:

1. Tenul Vata

Un ten caracterizat prin pori mici si un aspect delicat al pielii, tenul Vata poate fi usor distrus de apa fierbinte, vremea rece, vant, soare sau lipsa de hidratare si are nevoie de tratamente adecvate cu ulei din susan si/sau migdale dulci, dar si creme hidratante pentru ten uscat care sa contina cateva picaturi de ulei esential de geranium, ghimbir, lamaie sau vanilie, toate de folos pentru hidratarea si intretinerea acestui tip de ten.

2. Tenul Pitta

Un ten placut, cu pori normali, cald, dar si destul de sensibil, tenul Pitta trebuie protejat de soare, caldura, apa fierbinte, substante cu efect iritant etc. deoarece este predispus sa contracteze cuperoza sau pete de piele. Tenului Pitta ii prieste o clima temperata sau chiar rece si are nevoie de o buna hidratare unde uleiul din nuca de cocos, aloe vera, apa de trandafir sau uleiuri esentiale precum cel de santal ori de hibiscus pot fi de bun ajutor.

3. Tenul Kapha

Un ten gras, cu porii largi, tenul Kapha sufera din cauza frigului si/sau a umezelii, trebuind protejat in mod special iarna si atunci cand umiditatea atmosferica este crescuta. Persoanele care au un astfel de ten trebuie sa practice regulat diete de detoxifiere, suplimentar expunerea la caldura moderata putandu-se dovedi de bun ajutor. Uleiul de eucalipt, rosmarin, salvie etc. s-au dovedit foarte utile pentru intretinere, iar pentru exfoliere se recomanda uleiul incalzit usor de susan sau de masline.

Recomandarile oferite aici sunt, desigur, doar cu caracter informativ, terapiile de tip Ayurveda fiind ceva mai complexe decat simplele sfaturi utile, bune toate pentru sanatatea tenului vostru, oferite mai sus. Pentru a va initia mai in detaliu pe aceasta tema puteti consulta informatia bogata existenta pe Internet, dar la fel de bine veti putea apela direct la un terapeut specializat in medicina Ayurveda, in acest fel putand testa pe viu oferta acestei stravechi scoli de medicina.

Ca intotdeauna, recomandarea noastra este sa va feriti de sarlatani si sa apelati doar la terapeuti certificati, unii dintre acestia fiind absolventi ai Facultatii de Medicina, iar altii specialisti in Ayurveda de asemenea bine scoliti si cu o bogata experienta pentru tratarea de afectiuni dintre cele mai variate, inclusiv probleme legate de aspectul pielii si tenului vostru.

Nu aveti nimic de pierdut daca incercati si o asemenea alternativa, mai nou aparand chiar si saloane de frumusete Ayurveda in Romania, foarte cautate de catre cunoscatoare, dar care practica niste tarife cam piperate pentru buzunarelor romancelor de rand.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu