Frumusete Ingrijire corporala

Dove îți demonstrează că ești mult mai frumoasă decât crezi

Dove îți demonstrează că ești mult mai frumoasă decât crezi

Dove crede că fiecare femeie are dreptul la frumusețe și fericire. În contextul în care 78% dintre românce se declară cel mai aprig critic al felului în care arată*, Dove își asumă misiunea de a crea o lume în care frumusețea este o sursă de încredere, nu de anxietate. Pentru a sublinia diferența majoră care există între felul în care noi femeile ne percepem și felul în care suntem văzute de ceilalți, Dove a realizat un experiment, surprins într-un scurt film documentar – Dove Real Beauty Sketches, prin care ne oferă motivația necesară să ne descoperim propria frumusețe. În doar 4 zile de la lansare, filmulețul a generat peste 8,400,000 de accesări.
 
În filmul Dove Real Beauty Sketches este prezentat Gil Zamora, un fost grafician criminalist instruit de FBI cu o experiență de 28 de ani, timp în care a realizat peste 3,000 de schițe.
Acesta desenează portretele a șapte femei doar pe baza descrierilor pe care acestea și le fac, fiind separați de o cortină. Artistul face o nouă serie de potrete acelorași femei, de data aceasta bazându-se pe descrierile făcute de persoane necunoscute, cu care femeile și-au petrecut puțin timp înainte de experiment. Majoritatea schițelor realizate în urma descrierilor făcute de străini ilustrează femeile mult mai aproape de realitate: sunt mai frumoase și mai fericite.

Experimentul demonstrează faptul că atunci când vine vorba de propria persoană, presiunea de a fi frumoasă vine cel mai mult din interior.
 
Când am fost rugat să fac parte din filmul Dove nu mi-am imaginat că cele două portrete robot pot fi atât de diferite”, a declarat Gil Zamora, grafician criminalist. ”Ceea ce m-a impresionat cu adevărat au fost reacțiile femeilor când au vazut cele două portrete unul lângă altul. Cred că majoritatea dintre ele au conștientizat că aveau o percepție distorsionată despre sine care le-a influențat semnificativ viața.”
 
O schiță valoarează o mie de cuvinte
Filmul surprinde reacțiile femeilor legate de percepția propriei persoane și cum aceasta le influențează aspecte importante din viața lor. Filmul inspiră femeile și privitorii deopotrivă să-și descopere propria frumusețe.
 
Acest experiment social este o modalitate prin care Dove își susține angajamentul de a încuraja femeile să aibă încredere în sine. Sperăm că filmul Dove Real Beauty Sketches le va inspira să-și schimbe viziunea despre propria frumusețe și să înțeleagă cum sunt percepute de ceilalți”, a subliniat Dan Oprescu, Brand Building Director Unilever South Central Europe.
 
”Ești mult mai frumoasă decât crezi”
Acesta este mesajul principal pe care Dove dorește să-l transmită femeilor. Mai mult, Dove urmărește să schimbe percepția femeilor despre frumusețe și, implicit, statistica conform căreia doar 3% dintre românce se consideră frumoase*. Dove crede că atunci când arăți și te simți bine, ești mai fericită.

Diana Ilie

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu