Frumusete Ingrijire corporala

Anul acesta va trebui sa mizati pe un look mereu proaspat

Anul acesta va trebui sa mizati pe un look mereu proaspat

Secretul frumusetii in 2013 cere multa flexibilitate din partea frumoaselor zilei, anul acesta tot ritualul de cosmetizare trebuind sa decurga intr-o maniera ceva mai organizata decat in trecut, dominata de nevoia de schimbare si cautarea continua a unui look mereu nou, inedit, usor exotic si versatil.

Stilistii sunt pregatiti deja sa raspunda pe masura cerintelor crescute din partea clientelei avizate, in multe locatii din tara programul de lucru fiind extins mult dupa orele obisnuite, iar serviciile oferite ridicandu-se adeseori la cele mai inalte asteptari ale iubitoarelor de frumos.

Coafurile personalizate sunt foarte cautate in prezent, aceasta fiind una dintre caile cele mai facile de a se crea un look complet nou si original, care sa puna in evidenta trasaturile forte ale unei femei, scotand-o in acelasi timp dintr-un anonimat deloc recomandat de moda momentului.

Spre deosebire de anii trecuti, in 2013, contrastele nu mai sunt la fel de demne de interes, in prezent mizandu-se foarte mult pe armonizarea culorilor folosite la machiaj si manichiura, culorile asortate fiind din acest motiv calduros recomandate de catre stilisti inclusiv atunci cand vine vorba despre vopseaua de par.

Trendurile momentului cer de asemenea sa scoatem mai multi bani din buzunar pentru a beneficia de sedinte repetate de masaj, hidratare, sauna, tratamente cosmetice de remineralizare si infrumusetare etc., toate menite sa potenteze frumusetea de tip natural, dar si si sa mareasca simtitor gradul nostru de igiena pentru a ne prezenta astfel prin nimic mai prejos decat frumoasele din Vest, deja bine familiarizate cu toate aceste ritualuri cosmetice.

Genele si sprancenele bogate ocupa un loc important in machiajul de anul acesta, amatoarele de frumos proband unele dintre ele deja pe propria piele noile sugestii stilistice si descoperind ca lucrurile nu vor sta deloc simplu la acest capitol, fiind necesare eforturi suplimentare pentru a se armoniza si aceasta zona a fetei cu restul machiajului.

Separat de procedurile cosmetice de infrumusetare, dieta si miscarea fizica sunt alte trenduri foarte la moda in prezent, pe piata aparand multe produse menite sa aduce aporturi bune de substante utile pentru intinerirea organismului si cresterea simtitoare a starii de bine peste zi. Astfel de suplimente alimentare tintesc deopotriva sanatatea organelor interne cat si cea a pielii si a parului si pot fi administrate intern, dar si extern.

Bronzul artificial cade tot mai mult in dizgratie din cauza efectelor secundare resimtite in trecut de multe dintre clientele saloanelor de infrumusetare, anul acest incurajandu-se exclusiv bronzul natural, obtinut prin expunerea moderata la soare, precum si intretinerea la superlativ a pielii prin exfolieri corect urmate de sedinte obligatorii de hidratare.

Nu in ultimul rand, tratamentele pe baza de laser si alte tratamente cosmetice moderne au o priza tot mai puternica la publicul larg, chirurgia cosmetica de factura clasica devenind astfel depasita spre multumirea multor specialisti in medicina care au fost nevoiti sa "repare" de-a lungul anilor problemele generate de efectele secundare ale acestui tip de interventie invaziva asupra organismului uman.

Noul look 2013 pune mare accent de asemenea si pe "vibratiile" de tip olfactiv trimise de frumoasele zilei, mirosul placut al unei femei putand astfel sa completeze de minune vestimentia si machiajul. Si aici, la fel ca si in cazurile anterioare, sunt necesare eforturi pentru a se gasi parfumul sau deodorantul care se se "asorteze" cu restul, oferta pietii interne fiind din fericire suficient de generoasa in acest sens.

Nu intarziati deci sa va alegeti si voi un look inspirat pentru anul acesta sau, mai bine-zis, un adevarat portofoliu de imagine, mizand mereu pe schimbare chiar si de-a lungul unei singure zile, doar astfel reusind si voi sa va incadrati in trendul momentului, care va cere multa prospetime, un usor exotism, dar si ceva versatilitate si rafinament.
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu