Dieta ta Frumusete

Detoxifierea cu pepene rosu

Detoxifierea cu pepene rosuEste racoros, gustos si suntem in sezonul in care se poate achizitiona cu usurinta. Pepenele este o adevarata sursa de  aminoacizi si antioxidanti. 
Acesta ne poate ajuta organismul hidratandu-l si prevenind aparitia infectiilor.
·         Dintre aminoacizii continuti, unii au un rol in diviziunea celulara, cicatrizarea ranilor si indepartarea amoniacului din organism.
·         Vitamina A, B6 si vitamina C, toate le regasim in fiecare felie de pepene.  Si nu trebuie omis potasiul, o felie de pepene asigura 10% din necesarul zilnic de potasiu, care are rolul de a  mentine tensiunea arteriale in limite normale si imbunatateste functiile cardiovasculare.
·         Felia  de pepene are 40 de calorii fiind o gustare ideala chiar si pentru cele dintre noi care sunt la dieta.  Curata rinichii avand 92% apa si este ideal a fi consumat dimineata pe stomacul gol.
·         Pe langa acestea, are grija si de vederea noastra datorita betacarotenului, element  foarte important pentru protejarea vederii si mentinerea sanatatii mucoaselor si tegumentelor.
·          Licopenul o substanta un colorant rosu, natural, anticancerigen,care se gaseste in pepene  avand un rol esential in prevenirea unor  afectiuni grave ale organismului, cum ar fi cancerul de san, de piele, de ovare, de stomac, deteriorarea vederii odata cu imbatranirea, cataracta, bolile cardiovasculare. Asdar si continutul ridicat de licopen este un bonus castigat de organism in urma consumului de pepene.
 
Cand avem un aliment care asigura  25% din necesarul de vitamina C, 20% din necesarul de vitamina A şi 25 de grame de zaharuri naturale , ne ajuta sa ne hidratam, previne imbatranirea si are mare grija de sanatatea noastra cum sa nu il savuram?
 
 
 

Virgolici Ecaterina

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu