Dieta ta Frumusete

Deliciul toamnei, strugurii

Deliciul toamnei, struguriiSunt energizanti  si adevarate bombe antioxidante, strugurii, in orice forma ar fi ei consumati, iar cea mai vesela este sub forma  de vin, ne mentin tineri si ne protejeaza  sistemul circulator.

Strugurii sunt 73% apa si 23% zaharuri si restul 3%, strugurii, contin vitamine din complexul B, vitaminele C, A, PP si K, dar si saruri minerale de potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu, siliciu. Aceste elemente atat de importante pe care le putem lua din struguri evitand metoda suplimentelor. Acestea toate au un efect diuretic si sunt de mare ajutor in tratarea  unor boli precum reumatismul sau  boli de piele.

Toti avem nevoie de hidratare, iar daca cei doi litri de apa nu ii reusim a ii consuma putem manca cu incredere struguri. Datorita proprietatilor lor, strugurii sunt recomandati celor care au nevoie de o mai buna hidratare, dar si bineinteles si  de un aport de vitamine: persoane aflate in convalescenta, obosite, stresate. Iar cum boala secolului este stresul, un strugure intr-o pauza de masa pare ceva excelent.

Strugurii nu trebuie sa lipseasca de pe masa persoanelor hipertensive, datorita proprietatilor lor de scadere a tensiunii arteriale. StruguriI  sunt de ajutor si  celor care sufera de rinichi prin efectul diuretic si ii va ajuta si pe cei cu activitate intelectuala intensa.

Gustarile dintre mese  mentin glicemia la nivel constant si astfel nu se va intrerupe procesul de ardere al grasimilor.  Strugurii conservati pastreaza sub 10% din proprietatile curative ale celor proaspeti, iar vinul, sub 6%, asa incat trebuie sa se stie ca nimic nu substituie forta unui strugure proaspat.

Studiile medicale confirma faptul ca strugurele negru este unul dintre cele mai sanatoase fructe. Strugurele negru contine resveratrol – unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali cunoscuti; picnogenol – al doilea antioxidant exogen ca forta  si melatonina.

Nu cred ca exista motive pentru a nu consuma struguri. Fie albi, fie rosii, fie sub forma de vin sunt un cadou al naturii.

Virgolici Ecaterina

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu