Uleiul de masline contine polifenoli, vitamina E si alti antioxidanti, substante care constituie conservantii naturali ai uleiului. Antioxidantii diminueaza aparitia peroxizilor. Astfel se incetineste procesul natural de oxidare si rancezire a uleiului.
Printre acesti antioxidanti naturali au fost identificati compusi care ajuta la mentinerea unei vieti sanatoase. Ei absorb radicalii liberi si se pare ca au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular si afectiunilor canceroase.
Cea mai bogata sursa de grasimi mononesaturate este uleiul de masline; din acest motiv acesta este componentul principal in dieta mediteraneana. Uleiul de masline este un suc natural care pastreaza gustul, aroma, vitaminele si proprietatile curative ale maslinelor. Totodata, acesta este singurul ulei vegetal care poate fi consumat neprocesat – proaspat presat din masline.
Folosit ori de cate ori gatim, inlocuieste cu succes si intr-o maniera sanatoasa uleiul de floarea soarelui. Pe langa efectele pozitive pe care le aduce organismului nostru este si un excelent balsam natural pentru par. O masca ideala pentru parul uscat sau rebel este cea compusa dintr-un galbenus de ou, 3 lingurite ulei de masline presat la rece, 1 lingura miere de albine. Se aplica pe parul uscat, se lasa 30 de minute si se clateste cu sampon. Parul isi recapata stralucirea si finetea.
Daca totusi ne grabim si vrem doar 10 minute sa lasam uleiul sa actioneze, putem folosi ulei cald insa, atunci cand incalzesti uleiul de masline, nu il incalzi mai mult de 20 de secunde prima data, pentru a vedea care este capacitatea cuptorului tau cu microunde. Uleiul trebuie sa fie cald, nu fierbinte pentru a nu ataca firul de par.
Uleiul de masline se afla in componenta unor creme sau lotiuni cu putere mare de hidratare. Prin continutul ridicat de acizi grasi omega 3 si omega 9, uleiul asigura o hidratare profunda, fiind recomandat in special persoanelor care au pielea uscata fie din cauza consumului insuficient de lichide, fie din cauza expunerilor prelungite la soare sau a carentelor vitaminice. In aceste cazuri este sanatos sa se maseze pielea atat cu preparate cosmetice care contin ulei de masline, cat si cu uleiul ca atare.
Asadar, avem toate motivele pentru a consuma si folosi cu incredere uleiul de masline.
Adauga comentariu