Dieta ta Frumusete

Cuptorul cu microunde, dusmanul vitalitatii

Cuptorul cu microunde, dusmanul vitalitatiiEste parte din viata noastra cotidiana si il vedem ca  un mare ajutor in graba zilnica.  Cuptorul cu microunde, este un aliat ce teoretic ne ajuta sa ne incalzim preparatele si sa economisim  timp.
Insa, ajutorul acestuia  are in spate multe detalii ce ne afecteaza sanatatea.
S-a constatat ca atunci cand  mancam  mancare gatita la microunde, in timp, apar urmatoarele schimbari semnificative: o scadere a valorilor hemoglobinei si a colesterolului HDL "colesterolul bun", in comparatie cu "colesterolul rau". Acestea sunt detalii despre care nu se vorbeste foarte mult, preferand sa se pastreze imaginea buna si utila a cuptorului cu microunde.
Un alt aspect important este ca s-a constat  scaderea nivelului imunitatii, si in acelasi timp, cresterea nivelului leucocitelor,  ceea ce in general indica otravirea  celulelor sangelui, conditiile necesare aparitiei bolilor degenerative si a cancerului. Si apoi apar semne de intrebare de unde apare cancerul? Pericolul este chiar in bucataria noastra.
Microundele, continua dezavantajele si  distrug vitalitatea si proprietatile nutritive ale alimentelor. Cand aceasta vitalitate este distrusa, microorganismele penetreaza mult mai usor, si mancarea se altereaza si mucegaieste  foarte repede.
Traim in secolul vitezei si suntem de multe ori nevoiti sa consumam alimente fara proprietati, fara vitamine. Aceasta mancare "moarta” ajuta la cresterea numarului de  atacuri de cord, cancer, diabet, depresie si boli ale ficatului.  
Cuptorul cu microunde ma­res­te rapid temperatura apei, grasimilor, printr-un proces numit incalzire dielectrică. Moleculele de apa sunt dipoli electrici, iar campul electric alternativ generat de microunde le face sa se roteasca  rapid. Aceasta miscare creeaza caldura, intrucat moleculele de apa care se rotesc lovesc alte molecule aflate vecine. Problema este ca o incalzire generata de la nivel molecular afecteaza lichidele si alimentele si in timp, duce la afectiuni.
Cu sau fara stiinta ne degradam sanatatea si nu o protejam pana  nu este prea tarziu. Informarea plus atentia asupra calitatii alimentelor ne ajuta sa avem un stil de viata departe de spitale si mereu o energie molipsitoare.  

Ecaterina Virgolici

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu