Frumusete Ingrijire corporala

Cum îmi aleg crema de protecţie solară pentru plajă?

Cum îmi aleg crema de protecţie solară pentru plajă?Radiaţiile solare sunt periculoase pentru piele deoarece pe lângă neplăcutele arsuri solare ele pot provoca îmbătrânirea prematură a pielii sau chiar apariţia cancerului de piele.
Atunci când îţi alegi crema pentru protecţie solara trebuie să te uiţi cu atenţie pe ambalaj şi mai ales să ştii ce tip de protecţie ţi se potriveşte.

SPF sau cifra factorului de protecţie este menţionată pe ambalaj. SPF-ul protejează împotriva radiaţiilor de tip B, adică cele care cauzează arsurile solare însă există şi radiaţii de tip A responsabile pentru îmbătrânirea pielii. Este indicat să cauţi o cremă solară care să ofere protecţie şi împotriva radiaţiilor UVA

În alegerea SPF-ului trebuie să ţii cont de culoare pielii şi a părului tău. Astfel persoanele cu păr blond sau şaten şi piele deschisă la culoare trebuie să folosească o cremă cu factor de protecţie între 20 şi 30. Dacă ai pielea mai închisă la culoare şi păr negru o protecţie de 20 este suficientă. Cremele de protecţie cu factor 15 nu sunt eficiente în majoritatea cazurilor.

În funcţie de gradul de protecţie indicat de SPF trebuie să reaplici crema la un interval de timp. Reaplicarea este indicată la 1-2 ore şi de fiecare dată când ieşim din apă în cazul în care nu folosim o cremă rezistentă la apă. Încă un lucru pe care tindem să îl uităm este să aplicăm crema de protecţie cu 15 minute înainte de a ne expune propriu-zis la razele solare.

Dacă te afli la plajă nu uita să îţi protejezi buzele şi faţa. Acestea necesită protecţie specială. De asemenea nu uita de pălăria de soare care protejează scalpul şi de ochelarii de soare. Pentru buze glossul nu este o variantă, este important să optezi pentru balsamul cu protecţie solară. Nu uita că nicio cremă de protecţie nu te va proteja 100% împotriva soarelui aşa că ţine cont de orele la care alegi să te expui; preferabil dimineaţa şi în partea a doua a zilei.

Oana Ruxandra

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu