Frumusete Ingrijirea parului

Cum evitam caderea parului?

Cum evitam caderea parului?Mai putin accentuata la femei, caderea parului este un motiv serios de disconfort la fel cum stau lucrurile si in cazul barbatilor numai ca, la femei, parul rar sau parul care cade poate semnala si o afectiune mai grava a organismului, ceea ce inrautateste lucrurile simtitor.

Cauzele care pot determina caderea parului la femei sunt in primul rand de natura hormonala, rezultat direct al dezechilibrului intre hormonii androgeni si estrogeni. Asa stau lucrurile dupa nastere, cand multe mamici se pot trezi ca le cade par pentru o perioada relativ scurta de vreme.

Tratamentele cu medicamente antidepresive, pilulele anticonceptionale sau chemoterapia de asemenea pot conduce la caderea parului tot din cauza unui dezechilibru de natura hormonala. Activitatea crescuta sau redusa a glandei tiroide are acelasi efect si cam orice alta conditie mai grava de sanatate va putea produce o cadere mai accentuata a parului.

Alimentatia corecta este foarte importanta ca masura preventiva pentru caderea parului, dietele rapide de slabit si alimentatia haotica putand conduce in scurta vreme la pierderi accentuate a firelor de par. In special deficientele de fier si zinc merita avute in vedere si tratate pentru a nu se ajunge la o asemenea conditie.

Pe langa alimentatie, ca metode medicale de tratament se recomanda terapiile cu efect anti-androgen, care sunt insa de durata si pot da efecte secundare neplacute, terapiile naturale cu plante, produse din plante si alte subtante naturale, utilizarea minoxidilului in concentratie de 2%, utilizarea de sampoane antiseboreice si antifungice si altele.

Mare parte dintre tratamentele pentru caderea parului nu dau totusi rezultate multumitoare deoarece tratamentul este facut incorect, fiind de aceea nevoie de prezenta constanta a unui specialist care sa directioneze pas cu pas pacientele pe toata durata tratamentului. Aceste metode de tratament sunt toate de lunga durata si solicita prezentarea prealabila la medic pentru a se stabili exact cauza caderii parului si a se prescrie un tratament corect.

De maxima importanta raman totusi in aceasta situatie dieta echilibrata, bogata in minerale, respectarea programului de odihna, eliminarea stresului si, bineinteles, igiena personala, in special samponul trebuind sa fie bine ales, de preferat la recomandarea medicului. In unele cazuri caderea parului poate fi oprita si chiar stimulata cresterea si indesirea parului, dar de obicei se reuseste doar stoparea caderii parului, un succes totusi atunci cand masurile utile se iau din timp.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu