Cosmetica si machiaj Frumusete

Culori inspirate pentru lacul de unghii la ocazii diferite

Culori inspirate pentru lacul de unghii la ocazii diferiteUnghiile ne reprezinta eul interior la fel de profund ca si orice alta alegere in plan cosmetic, dar nu putem sa le pictam intotdeauna asa cum poate ne-ar placea noua ci este bine sa tinem seama si de sfaturile profesionistilor deoarece la ocazii dorim sa impresionam nu doar prin culoare, dar si prin bun-gust.

Trendul zilei incurajeaza de multe ori un aspect inedit si avangardist al unghiilor noastre insa, pentru situatii mai mult sau mai putin formale, intotdeauna vom avea la indemana alegeri inspirate daca ascultam si de specialistii in manichiura si pedichiura care ne vor invata mereu ce e bine sa purtam in astfel de situatii.

1. La o nunta, de exemplu, sau o logodna sau alta aniversare a unui cuplu de indragostiti se recomanda mai mereu lacuri de unghii in tonuri pastelate si calde, care vor avantaja toate tipurile de piele si care vor permite sarbatoritei, fie ea mireasa sau doar "frumoasa zilei" sa iasa frumos in evidenta printr-un lac de unghii rosu sau oricum intr-o culoare mai aprinsa care sa o desprinda de restul invitatelor asemenea unei regine intre supusele sale. Uneori insa miresele vor sa isi puna in evidenta inelul si apeleaza de aceea si dansele la culori neutre pentru manichiura, dar chiar si in acest caz rosul sau culorile electrice si reci nu sunt o alegere inspirata pentru restul invitatelor.

2. La ceremoniile sobre, la inmormantari sau praznice, cel mai bine este sa se mearga fie pe unghii naturale si bine ingrijite, fie pe un lac de unghii transparent, dar nu si lucios, care sa redea acelasi aspect curat si natural al unghiilor. Nimeni nu vrea sa iasa aici in evidenta si de aceea modestia exprimata si prin manichiura va fi un semn clar ca stim ce sa purtam si la asemenea ocazii si ca nu ne vom face de ras in fata celorlalti.

3. La intalnirile romantice, mai ales daca e vorba de o relatie care abia se infiripa sau de prima intalnire pregatirile vor trebui obligatoriu sa fie ceva mai indelungi, acum fiind indicata atat ingrijirea atenta a mainilor cat si pregatirea unghiilor pentru un lac special, de regula in nuante de roz, de persica, ceva rosu fie acesta si aprins sau se mai poate apela si la celebrele lacuri de unghii in doua culori. Obligatoriu unghiile vor trebui sa luceasca, dar nu exagerat, iar mainile si pielea lor trebuie sa fie foarte bine ingrijite.

4. La cumparaturi, nuantele fructate sunt cele mai purtate in prezent, fie vorba despre mure, portocale sau afine rosii, toate aceste culori vor reusi sa ne facem sa aratam la superlativ, dar si machiajul nostru va trebui sa fie pe masura. De asemenea, rozul fin perlat, albastrul indigo sau purpuriul senzual sunt recomandate pentru unghii atunci cand mergem la cumparaturi precum si rosul aprins atunci cand dorim sa intoarcem capetele barbatilor dupa noi.

5. La serviciu, la un interviu profesional sau in alte situatii de munca cele mai potrivite nuante sunt fie cele care se apropie de argintiu, fie cele cremoase de tip roz-auriu, auriu, bejul, albul cremos etc. De asemenea, dar nu si la un interviu, la munca mai putem purta cam orice lac de unghii care poate complimenta frumos pielea manilor, respectiv culori mai vii pentru pielea mai deschisa si culori mai putin vii pentru pielea mai inchisa. Rozul perlat si in general tonurile clasice merg si acestea bine in situatii profesionale.

6. Cel mai propice moment pentru a iti picta unghiile asa cum iti tuna tie este oferit de intalnirile neconventionale cu prietenele, acasa si de orice alta situatie care nu presupune asumarea unor conventii sociale. In asemenea situatii binecuvantate se pot proba cam toate tipurile de lac de unghii si alte produse pentru manichiura, fiind si un bun prilej de invata tehnici noi si de a incerca ultimele produse de pe piata.

7. In concediu, la mare sau la munte, de asemenea conventiile sociale sunt aproape absente si de aceea acum chiar este incurajat portul de culori indraznete, vii sau electrice, asa cum ti se pare ca ti s-ar potrivi mai bine. La mare culorile exotice, tropicale si vibrante sunt de preferat, iar la munte se poate merge pe nuante mai profunde sau pastelate, care sa inchida in ele soarele, bogatia vegetala sau sa aduca putina caldura iarna, cand suntem inconjurate de zapada.

Manichiura devine in acest mod o adevarata "scoala a vietii", unde poti deprinde nu doar tehnici utile de pictare si ingrijire a unghiilor, dar afli si multe alte informatii folositoare pentru ingrijirea corporala, pentru o vestimentatie adecvata in diferite situatii sau pentru tunsoarea care sa mearga de minune cu o anumita culoare a unghiilor si un machiaj pe masura.

Saloanele de cosmetica nu trebuie nici acestea evitate, mai ales in perioada de inceput cand iti doresti sa descoperi multe dintre secretele "frumusetii vesnice" si recurgi si la ajutorul celor cu experienta pentru a iti insusi la randul tau o buna filosofie de viata si modalitati practice de potentare a aspectului tau natural. Intelegi astfel ca manichiura, la fel ca si machiajul nu pot lipsi din universul tau valoric si ajungi sa devii la randul tau foarte priceputa in aceste nobile arte ale seducerii prin frumos.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu