Frumusete Ingrijirea parului

Cheratina poate fi folosita cu succes la salon si in absenta formaldehidei!

Cheratina poate fi folosita cu succes la salon si in absenta formaldehidei!Tratamentele cu cheratina au ajuns foarte populare nu doar in saloanele de cosmetica, dar chiar si in universul casnic unde, din pacate, sunt aplicate adesea in absenta unor masuri minime de precautie care sa previna anumite efecte negative asupra sanatatii persoanelor care isi aplica acasa astfel de tratamente.

Angajatii din saloanele de frumusete care ofera acest tratament cu cheratina pentru un par mai frumos si mai sanatos sunt special instruiti pentru a aplica produsul cosmetic in conditii de siguranta deplina, unele substante prezente in compozitia cosmeticelor cu cheratina, precum formaldehida, putand sa afecteze serios sistemul respirator sau chiar si pe cel circulator daca nu se poarta o masca de protectie atat de catre stilist cat si de catre clientul sau.

In unele tari, tratamentele cu cheratina au fost chiar interzise din cauza riscului pe care il pot avea pentru sanatatea consumatorului, iar in alte tari, inclusiv in Romania, anumite produse pe baza de cheratina au fost retrase de pe piata deoarece contin concentratii prea mari de formaldehida sau de alte substante toxice pentru organismul uman.

Din fericire, producatorii de cosmetice au raspuns prompt si acestei cereri venita din partea clientelor fidele, ei iesind recent pe piata cu produse mai sigure, fara formaldehida, care dau rezultate foarte bune in tratamentele aplicate pentru regenerarea si infrumusetarea parului. Rezultatele sunt de fapt uimitoare, iar firele de par devin intr-adevar mai matasoase, dar si mult mai rezistente.

Un tratament corect aplicat cu produse pe baza de cheratina poate tine si pana la 3 luni de zile, dar este obligatoriu ca dupa sedintele la salonul de cosmetica sa se foloseasca doar anumite produse de ingrijire a parului care trebuie de altfel recomandate expres de catre stilistul care se ocupa de aplicarea tratamentului.

Un produs certificat cu cheratina poate fi aplicat in conditii de siguranta deplina pentru toate tipurile de par, inclusiv pentru parul vopsit sau deteriorat si va oferi satisfactii foarte mari clientelor care isi doresc un astfel de tratament si reusesc sa gaseasca un salon profesionist unde sa si-l poata procura contra unor tarife nu foarte mari.

Dupa aplicarea tratamentului cu cheratina sunt de asemenea necesare si anumite precautii care se vor lua obligatoriu timp de 3 zile la rand, in acest mod parul fiind protejat de orice risc care ar putea aparea prin folosirea unor produse cosmetice sau ustensile de ingrijire incompatibile cu acest tratament. Parul poate fi apoi spalat, uscat, tratat cu produse nutritive ori balsamuri si coafat in voia cea buna, dar produsele recomandate la salon vor trebui sa inlocuiasca neaparat mai vechile cosmetice folosite in trecut pentru ingrijirea parului.

Tratamentele cu cheratina sunt deosebit de eficiente pentru repararea si infrumusetarea podoabei capilare, iar persoanele care le-au incercat deja pot depune marturie in acest sens, dar este util de stiut faptul ca aceste tratamente pot fi aplicate si in absenta formaldehidei, asa eliminandu-se anumite riscuri destul de mari care pot sa apara pe durata unui astfel de tratament.

Sub nici o forma nu incercati sa va aplicati acasa un tratament cu cheratina deoarece va puteti pune serios sanatatea in pericol, iar rezultatele nu vor fi deloc cele asteptate in absenta produselor de ingrijire speciale care se impun dupa incheierea tratamentului precum si a mainii experte a specialistului in cosmetica care cunoaste toti pasii de executat si va putea face totul cu profesionalism, scutindu-va astfel de orice efecte secundare total de evitat.

foto Northfoto

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu