Frumusete Ingrijire corporala

Ce ne recomanda medicii pentru a preveni efectele imbatranirii?

Ce ne recomanda medicii pentru a preveni efectele imbatranirii?Pentru prevenirea efectelor imbatranirii exista pe piata multe solutii cosmetice care pot sau nu sa ofere beneficiile promise de uzul lor indelungat, dar mai eficiente in acest sens se dovedesc a fi sfaturile medicilor specialisti, cei care inteleg pe deplin cum actioneaza mecanismele care blocheaza imbatranirea organismului nostru la nivel celular.
 
Din punctul medicilor de vedere, lucrurile nu par a fi prea complicate, pentru un aspect tineresc femeile avand nevoie de o piele sanatoasa si bine intretinute, de un ten la fel de bine ingrijit precum si de o dieta adecvata care sa suplineasca necesarul de nutrimente al organismului imbatranit.
 
Schimbarea in bine a stilului de viata si cel alimentar este esentiala pentru intinerirea organismului, ridurile si alte defecte ale pielii aparand ca rezultat productiei scazute de colagen, dar putand fi net ameliorate prin dieta corecta si masuri utile in planul vietii de zi cu zi.
 
Odihna potrivita dupa un program fix, multa miscare fizica si o alimentatie bogata in alimente crude care sa ofere prioritar vitaminele C si E precum si vitamine din gama B vor ajuta foarte mult la prevenirea efectelor imbatranirii.
 
Aparte de aceste masuri bune care sa schimbe simtitor stilul nostru de viata nesanatos, tot medicii recomanda si produsele cosmetice pe baza de acid hialuronic precum si cele care contin retinol, tratamentele cu aceste produse trebuind obligatoriu insotite si de un consum crescut de apa si lichide la dieta noastra regulata.
 
Consumarea cu maxima moderatie a produselor bogate in zahar precum si a celor rafinate sau tratate cu E-uri alimentare se va dovedi de maxima utilitate pentru eficienta crescuta a tratamentelor cu acid hialuronic, retinol si alte cosmetice similare, zaharul si produsele rafinate blocand multe dintre beneficiile aduse de astfel de tratamente. 
 
Ingrijirea atenta a pielii, tenului, unghiilor si parului este de asemenea obligatorie mai ales pentru femeile trecute de varsta de 35 de ani, acum fiind nevoie nu doar de multa miscare fizica ci si de exfoliere, hidratare, tratamente cu balsam, masti de par, solutii cu zeama de lamaie, ulei de masline si alte remedii utile pentru sanatatea unghiilor, pielii si a parului.
 
Multe clinici si saloane cosmetice pot oferi la momentul actual tratamente de prima mana pentru infrumusetare, iar solutiile pe baza de laser, peeling chimic, hidroterapie si altele de acest gen vor aduce un plus de sanatate pentru organismul unei femei care are in acelasi timp grija si de programul sau de viata si cel alimentar.
 
Totul este la indemana voastra pentru a face exact ceea ce trebuie ca sa aratati mai tinere si sa va simtiti ca atare, dar nimic nu se va rezolva doar prin apelul la tratamente de scurta durata sau cosmetice de prima calitate, prevenirea efectelor imbatranirii fiind un proces de lunga durata, care are sanse mai mari de succes atunci cand se iau toate masurile necesare si recomandate noua inclusiv de catre medici.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu