Frumusete Ingrijire corporala

Ce facem imediat dupa trezirea de dimineata pentru o zi cat mai buna?

Ce facem imediat dupa trezirea de dimineata pentru o zi cat mai buna?Activitatile intreprinse imediat dupa trezirea de dimineata sunt mai importante decat ne dam seama la o prima vedere pentru a ne asigura un timp de calitate peste zi, acum fiind momentul oportun pentru a incepe totul sub cele mai bune auspicii.

In loc de a consuma banala cafea si a fuma o tigara, asa cum procedeaza multe femei imediat dupa trezire, mai bine este sa recurgem la cateva trucuri utile care sa ajute atat la frumusete cat si la o buna energizare a trupului teapan de somn, inca incapabil sa se "destepte" de unul singur:

1. Asezate pe marginea patului, incepeti cu miscari usoare de flexare a labei picioarelor, pentru fiecare acordand cate jumatate de minut, imediat dupa trezire.

2. Ridicati-va apoi in picioare si simtiti podeaua cu intreaga talpa, facand si usoare miscari de mobilizare a cefei capului.

3. Incalziti-va spatele cu usoare miscari de rotatie, fara graba, pentru 1 minut si mai bine.

4. Dupa ce va spalati bine fata si trupul, nu uitati sa consumati si un pahar de apa proaspata pe stomacul gol pentru a activa metabolismul vostru inainte de micul-dejun.

5. Sariti periodic peste cafeaua si tigara de dimineata si consumati mai intai un mic-dejun mai consistent, usor de preparat si plin de savoare.

6. Nu uitati sa faceti si exercitii de respiratie, cu fereastra deschisa inainte de a pleca la slujba.

7. Energizati-va mintea cu putina muzica de calitate sau cu o alta activitate favorita inainte de iesi din casa ori pe drumul inspre slujba.

8. Nu evitati mersul pe jos pe portiuni sau integral pana la serviciu pentru a va bucura din plin de miscare si de aerul tare al diminetii.

9. Alegeti o imbracaminte si mai ales o incaltaminte ergonomica si usoara, dupa caz apeland la haine mai grosute sau nu, asa cum dicteaza temperatura de afara.

10. Nu va ganditi la necazuri, probleme de familie sau de munca decat atunci cand trebuie sa va confruntati cu acestea si nu altfel pentru a gestiona multumitor stresul in prima parte a zilei.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu