Frumusete Ingrijire corporala

Ce e mai sanatos, gelul, body wash sau sapunul?

Ce e mai sanatos, gelul, body wash sau sapunul?Dintre toate produsele de ingrijire corporala, femeile par sa le prefere pe cele care beneficiaza de o reclama mai agresiva, lucru care nu este intotdeauna recomandat de catre dermatologi deoarece multe dintre aceste produse curata intr-adevar pielea de murdarie, dar pot elimina si buna parte din uleiurile naturale oferite de organism.
 
Aceste uleiuri naturale sunt produse de la o varsta frageda si au rolul de a mentine tesuturile umede, nepermitand apei sa fie eliminata usor si intretinand astfel sanatatea pielii. Produsele de ingrijire care respecta acest principiu sunt prin urmare cele mai bune si sunt prezente pe piata pentru tipuri diferite de ten sau pentru toate tipurile de ten.
 
O alta regula importanta pentru ingrijirea corporala, separat de alegerea unor produse adecvate, este si folosirea frecventa a apei caldute si nu a apei fierbinti la dus/ baie. Apa fierbinte dezhidrateaza pielea si afecteaza negativ sanatatea tesuturilor. Apa calduta in paralel cu un produs bun de ingrijire va oferi rezultate optime pentru ingrijirea pielii voastre.
 
Multe produse de ingrijire sunt preferate si datorita spumei abundente pe care o produc pe durata spalarii corpului, dar tot dermatologii ne avertizeaza ca nu avem nevoie de spuma multa pentru a sti ca folosim un produs de ingrijire adecvat. Este un adevar valabil mai ales pentru persoanele cu o pielea mai uscata care ar trebui sa evite constant produsele care fac multa spuma.
 
Unele dintre cele mai bune produse de ingrijire de pe piata la ora actuala includ si o formula optima pentru hidratarea pielii, astfel pielea ramanand dupa dus nu doar curata, dar si bine hidratata. Sapunurile nu includ de regula ingrediente hidratante de calitate, mai adecvate din acest punct de vedere fiind unele produse tip gel de dus sau body-wash.
 
Pentru a reusi sa alegeti cel mai bun produs de ingrijire special destinat pielii voastre va trebui prin urmare sa respectati urmatoarele reguli atunci cand mergeti la cumparaturi:
 
– alegeti produse care nu contin parfum sau alte ingrediente iritante pentru piele;
– alegeti produse care curata si hidrateaza pielea, dar mai intai testati-le pentru a descoperi care daca sunt si potrivite pentru cerintele voastre aparte;
– nu optati pentru produse antibacteriene sau care promit sa va curete pielea de toti microbii;
– folositi alternativ sapunul preferat pentru curatarea mainilor si a tenului si apelati la geluri de dus sau produse body wash pentru dus/ baie;
– orice produs de ingrijire care cauzeaza iritari, roseata sau alte efecte secundare pe piele trebuie eliminat imediat;
– nu folositi niciodata apa fierbinte pentru ingrijirea corporala.
 
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu