Frumusete Ingrijire corporala

Efecte secundare ale epilarii inghinale!

Efecte secundare ale epilarii inghinale!Indiferent de metoda folosita pentru epilarea inghinala, savantii in medicina atrag atentia asupra faptului ca aceasta moda relativ recenta poate fi insotita si de anumite riscuri pentru sanatate, plecand la simpli virusi de piele si ajungand pana la negi, herpes sau boli cu transmitere sexuala.
 
Riscurile sunt cu atat mai mari cu cat epilarea este urmata de iritarea pielii, iar cele mai expuse persoane contaminarii cu astfel de virusi sunt cei cu un sistem imunitar deficitar. Efectele secundare ale epilarii inghinale afecteaza deopotriva barbati si femei si pot fi prevenite prin apelul la metode de epilare moderne si o maxima atentie la igiena corporala.
 
Epilarea cu aparatul de ras este folosita intr-o proportie covarsitoare, fiind din pacate una dintre cele mai putin recomandate metode pentru epilare inghinala. Mai bine par sa stea lucrurile in cazul epilarii cu ceara precum si la persoanele care prefera doar sa scurteze parul pubian fara a apela la lama de ras sau la ceara pentru epilat.
 
Iritarea pielii care apare in urma epilarii inghinale poate sa se raspandeasca atat inspre abdomen cat si pe coapse si, in absenta unor produse farmaceutice care sa previna cu succes acest fenomen, prezinta un risc ridicat de contractare a unor virusi diversi, pielea fiind mai expusa acum si putandu-se mai usor infecta inclusiv cu patogeni specifici bolilor cu transmitere sexuala.
 
Singura metoda considerata ca sigura pentru epilarea inghinala este epilarea cu laser, pana in prezent dermatologii si alti specialisti in medicina negasind efecte secundare ale acestei metode de epilare inghinala. Epilarea cu ceara este de asemenea relativ sigura, iar cea mai putin recomandata metoda este epilarea cu aparatul de ras care pune serios sanatatea la risc.
 
Multe dintre afectiunile si incovenientele care apar in urma epilarii inghinale pot fi eliminate cu produse farmaceutice adecvate in maximum cateva luni de zile, dar exista si situatii cand virusii sunt mai rezistenti si vindecarea va fi mai greoaie mai ales daca si sistemul imunitar este slabit.
 
Ca regula de baza, medicii va recomanda sa apelati mai rar la aparatul de ras si sa optati mai des la epilarea cu ceara sau, daca va permiteti, la epilarea cu laser, astfel riscurile fiind mai mici, iar voi putand sa va duceti viata in liniste fara teama efectelor secundare care pot acompania aceasta practica foarte raspandita la femeile si barbatii din intreaga lume.
 
 
 
 
 
 
 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu