Beauty quizz Frumusete

Care este durata de viata medie a cosmeticelor pentru ingrijirea tenului?

Care este durata de viata medie a cosmeticelor pentru ingrijirea tenului?Unele cosmetice parca ar fi special facute sa tina o vesnicie, atat de bine par sa reziste probei timpului, si numai apropierea termenului de expirare te-ar putea determina sa iti arunci produsele tale favorite la cos, destul de multe femei preferand inca sa mai amane cu putin acest moment trist si tinandu-se cu dintii de un fard sau de o crema "de firma", pe care le-au primit ele din Franta sau din Italia si cu care stiu sigur ca nu se vor mai intalni degraba pe viitor.
 
Este deloc sanatos sa se prelungeasca folosirea unor astfel de cosmetice dincolo de termenul lor de expirare si chiar poate fi riscant pentru sanatatea tenului si a pielii sa se foloseasca asemenea produse si cu saptamani bune inainte de implinirea termenului final de garantie, inlocuirea lor cu niste produse proaspete putand preveni multe neplaceri, aparitia peste noapte a unor riduri fiind doar una, dar nu si cea mai mare dintre aceste neplaceri.
 
Cosmeticele vechi sunt cu atat mai periculoase pentru ingrijirea tenului cu cat sunt mai de slaba calitate, adeseori producatorii promitandu-ne un termen de garantie chiar si pana la 12 luni, dar noi stiind deja din prorpie experienta cat de usor se pot degrada produsele folosite de noi, mai ales atunci cand sunt expuse des la variatii de temperatura, soare, vant, praf si alti agenti de poluare.
 
Corectoarele si alte cosmetice pentru camuflat imperfectiunile pielii sunt de regula promovate ca unele dintre cele mai longevive produse din gama lor, dar nu e deloc asa mai ales de cand in compozitia lor au inceput sa fie introduse si o serie de ingrediente naturale sau substante precum acidul salicilic, acidul hialuronic si altele. Nu le folositi niciodata dupa trecerea a 9-12 luni chiar si atunci cand vi se spune ca nu expira decat peste mai mult de 12 luni.
 
Pudrele si alte cosmetice destinate ingrijirii pometilor si a obrajilor va pot pune serios aspectul fetei in pericol din cauza trecerii timpului, fiind intotdeauna recomandat ca asemenea cosmetice sa se schimne o data la maximum 3 luni, ele putand sa aiba un termen de garantie mult mai indelungat, dar numai daca se vor pastra adecvat, si nu asta e cazul cu multe dintre posesoarele lor.
 
Produsele demachiante si cele destinate hidratarii nocturne a tenului si pielii pot tine pana la 12 luni de zile si sunt mai usor de depozitat in locurile adecvate deoarece nu e nevoie sa le caram peste tot cu noi. In situatiile in care le expuneti insa prea des luminii, aburilor, umezelii si altor agenti din acestia, incercati totusi sa le schimbati o data la 6 luni.
 
Cosmeticele pentru ingrijirea pleoapelor sunt unele dintre cele mai durabile produse de pe piata, producatorii declarand ca vor fi la fel de bune si dupa trecerea a 2 ani sau chiar mai mult, si nu de putine ori descoperi ca pretentia lor este intru totul reala, dar mai nimeni nu va putea sa profite de acest lucru din cauza trendurilor noi in moda care vor cere an de an alte nuante, culori, etc.
 
Baza de machiaj este esentiala pentru succesul machiajului si multe dintre asemenea produse pot tine foarte multa vreme, chiar si peste 12 luni, dar numai daca sunt de cea mai buna calitate. Din acest motiv este recomandat sa va procurati doar cosmetice baza de machiaj de prima calitate si, probabil, foarte scumpe, pentru ca este o investitie care merita toti banii si nu se face decat maximum o data pe an.
 
Rujurile si conturul de buze au si acestea o viata destul de lunga, dar din fericire se si trec destul de repede din cauza uzului lor frecvent astfel incat aici riscurile sunt destul de mici pentru ca aceste produse sa ajunga sa se invecheasca prin trusele noastre de machiaj. Depuse la rece, rujurile se pare ca tin o vesnicie si raman mereu proaspete insa cine oare isi va tine rujurile in frigider stiind acest lucru?
 
Mascara este unul dintre produsele cosmetice cele mai "perisabile" si nu tine in general peste 3 luni de zile din cauza modului accelerat in care produsul se degradeaza prin expunere la oxigenul din aer sau alti factori de poluare. Un produs destul de pretentios, mascara este de sperat ca va fi definitiv inlocuita cu altceva similar deoarece ne da prea multe babati de cap si nu prea isi merita un loc de cinste prin trusa de machiaj.
 
Produsele cosmetice pentru ingrijirea unghiilor sunt mai sigure din punct de vedere a riscurilor pe care le poate genera folosirea lor pe timp indelungat intrucat nu se vor aplica pe fata ci pe unghii si de aceea nu pot cauza mari neplaceri decat in masura in care se utilizeaza produsul invechit mai multa vreme. Este totusi bine de evitat contactul unor asemenea cosmetice cu apa si alte lichide deoarece se vor degrada asa mult mai repede.
 
In sfarsit, ustensilele pentru aplicarea cosmeticelor pe ten si alte zone ale pielii ar trebui in mod teoretic sa tina foarte multa vreme, dar niciodata nu se intampla asa din cauza neglijarii si celor mai elementare masuri de intretinere a lor si de asta inlocuirea lor mai deasa va rezolva complet aceasta problema. Aceste ustensile trebuie totusi pastrate intr-un mediu steril deoarece pot usor sa fie infestate cu virusi si bacterii si nu se imprumuta de asemenea niciodata altor persoane.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu