Frumusete Ingrijire corporala

Bronzul nu mai este la moda in 2011!

Bronzul nu mai este la moda in 2011!Asa cum se prevedea de mai multa vreme, moda bronzului, fals sau natural, incepe sa dispara treptat fiind inlocuita de artificiile inteligente de machiaj menite sa dea tenului un aspect desavarsit, in acest mod bronzul nemaifiind necesar si nici macar de dorit mai ales daca e vorba despre bronzarea la salon.

In trecut, bronzul reusea sa ascunda multe dintre defectele fetei si ale pielii in general, dar in prezent, de cand cu explozia de produse cosmetice de prima mana destinate ingrijirii pielii si machiajului, se pune accentul pe accentuarea frumusetii naturale, care sa capete un plus de sanatate printr-o buna hidratare, exfolieri periodice si, bineinteles, un machiaj de exceptie.

Factorii de mediu nu sunt nici acestia prielnici bronzului natural, iar savantii ne-au atras in mod repetat atentia sa ne pazim de soare, sa apelam mai des la creme de protectie si, in general, sa nu petrecem prea mult timp afara, cu pielea descoperita. Radiatiile solare inregistrate in ultimii ani de zile sunt mult peste normal si de aceea a mai prefera bronzul in 2011 este un gest aproape sinucigas.

In ce priveste bronzul de salon, statisticile arata si aici foarte clar faptul ca multe femei au ajuns sa se teama de solar, nu pentru ca nu ar exista si unele beneficii, dar pentru ca niciodata nu stii la ce te poti expune cand ai de-a face cu "profesioniste" facute peste noapte, prea nesigure pe ele si mereu prea grabite ca sa prezinte incredere penru clientii lor.

Nu este deloc usor sa te descurci cu tenul tau natural mai ales daca esti lipsita de experienta, dar exista din fericire sumedenie de locuri si surse de informatii de unde sa inveti la perfectie ce trebuie sa faci pentru a avea un chip atragator si o piele de invidiat.

Alaturi de spalare, curatare, hidratare, exfoliere si masare a intregii pieli, cu accent in zona fetei si a mainilor si picioarelor, intretinerea zilnica mai presupune si apelul la tot felul de produse cosmetice pentru infrumusetare, iar cele de ultima generatie sunt putin mai scumpe, dar si in intregime naturale precum sunt, de exemplu, uleiurile de exfoliere si hidratare, cremele hidratante, produsele naturale de machiaj sau chiar si rujurile de buze.

Observand vedetele zilei, care nu apeleaza la bronz pentru frumusete, nu se poate spune ca multe dintre acestea nu ar arata la superlativ, iar acesta este un motiv in plus sa mizezi pe frumusetea naturala a pielii tale si sa alegi alternativ, pe timp de vara, si mersul la plaja, dar pentru scurte perioade de timp si intotdeauna recurgand si la cremele de protectie.

Tunsoarea, machiajul si vestimentatia sunt principalele noastre atuuri pentru sporirea si mentinerea frumusetii noastre, atata cat este, iar bronzul poate si acesta sa ne fie de folos, dar numai daca riscurile pentru sanatate nu sunt atat de mari ca cele din prezent. De aceea, ramaneti si anul acesta in pas cu moda si protejati-va de radiatiile solare care imbatranesc si distrug pielea, oferindu-ne un bronz trecator si frumos, dar la un pret mult prea mare pentru sanatatea noastra.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu