Cosmetica si machiaj Frumusete

Vopsirea genelor are mare priza la femeile care nu se tem de provocari in plan estetic!

Vopsirea genelor are mare priza la femeile care nu se tem de provocari in plan estetic!Extensiile colorate pentru gene sunt de ceva vreme cunoscute si prezente si in Romania, iar reactiile au fost si raman dintre cele mai diverse, de la respingerea instinctiva a unui asemenea trend cosmetic si pana la imbratisarea fara rezerve a genelor colorate in cele mai diverse culori posibile.

Mai nou insa s-a lansat si moda controversata a vopsirii genelor, destul de indrazneata chiar si pentru vremurile noastre, dar si suficient de interesanta prin efectele deosebite pe care le poate conferi chipului feminin. Adolescentele probabil adora acest trend, dar nu prea au voie sa il si adopte, insa pentru femeile adulte chiar este o alternativa ispititoare deoarece te scuteste de multe batai de cap cu aranjarea ulterioara a genelor si este si de mare efect.

Vopseaua pentru gene nu este foarte diferita de vopseaua pentru par cu care ne-am obisnuit de ani de zile si, la fel ca si acesta, poate fi permanenta sau temporara, aplicandu-se la salon sau chiar si acasa. De preferat este insa vizita la salon deoarece lipsa de experienta iti poate crea probleme cel putin pentru primele aplicari. Saloanele de cosmetica unde se folosesc si metodele cele mai recente de vopsire a genelor sunt si cele in care se poate face o treaba foarte buna, nu foarte multe, dar totusi prezente si in Romania.

Daca lucrurile in ce priveste avantajele de ordin estetic stau relativ bine, mai riscant este insa pentru sanatate sa adopti o asemenea moda revolutionara, nu putine fiind romancele care se plang pe forumuri ca s-au ales cu infectii si alte simptome dupa ce si-au vopsit genele si de aceea trebuie exercitata maxima atentie chiar si atunci cand treaba se face la un salon de cosmetica. Nu intotdeauna aici substantele folosite sunt de calitate, igiena poate mai lasa si de dorit deci daca ceva e suspect mai bine fuguta acasa decat sa riscati inconveniente mari pentru sanatatea voastra.

Demn de retinut este si faptul ca piata de cosmetice include o oferta nu prea bogata de produse pentru vopsirea genelor, iar aici trebuie facute mici investigatii mai inainte de a lua taurul de coarne si a ne prezenta si pe la salonul de frumusete. In acest mod afli o groaza de lucruri utile si apoi poti testa si priceperea stilistilor, orientandu-te dupa raspunsurile lor mai mult sau mai putin avizate. Exista, de exemplu, vopsea pentru gene pe baza de uleiuri vegetale si/sau extracte naturale din legume sau fructe, dar nu intotdeauna e usor de gasit si exista si vopsea pentru gene cu antialergeni pentru persoanele mai sensibile.

Avizul medicului dermatolog ar fi si acesta de obtinut mai inainte de a face pasul inspre vopsirea genelor deoarece s-au raportat si cazuri de persoane care au dezvoltat alergii severe si eruptii cutanate groaznice din cauza vopselei de gene si de aceea trebuie facute si ceva teste medicale mai inainte de a se face acest pas destul de riscant pentru sanatate. Multe dintre cosmeticele de pe piata pentru vopsirea genelor pot fi suspecte, iar cine nu stie asta le cumpara si poate nu intotdeauna inspre binele sau.

Ispititoare si cool, moda aceasta a vopsirii genelor este preluata mai ales de catre femeile care isi schimba des look-ul, ele folosind pentru gene o formula temporara la fel ca si in cazul vopselei de par. In asemenea situatii, riscurile sunt inca si mai mari, unele organisme facand foarte bine fata acestui procedeu cosmetic, dar altele dezvoltand si alergii severe sau chiar si infectii mai grave. Nu se poate in consecinta face vreo recomandare in sensul adoptarii fara rezerve a acestei mode, fiind la latitudinea fiecareia dintre voi sa optati sau nu si pentru asa ceva.

In special adolescentele ar trebui sa fie constiente de riscurile mari la care se pot expune prin aplicarea vopselei de gene fara a se lua si niste precautii suplimentare, iar parintii trebuie sa acorde o atentie aparte si la acest aspect daca observa niste simptome care nu pot fi explicate prin alte cauze. Vopsirea genelor este deci o alternativa cu doua taisuri, iar cele care nu se tem si de o asemenea provocare si-o pot asuma, dar in deplina cunostinta de cauza, fiind de sperat ca le va si prinde bine si ca vor fi si la fel de sanatoase pe viitor.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu