Pentru a evita gustarile pline de calorii goale si nesanatoase putem alege cu multa incredere bananele. Delicioase si pline de vitamine sunt alternativa ideala pentru momentele cand vrem sa gustam ceva bun.
Banalele sunt de regula culese inainte de coace, urmand in timpul transportului sa ajunga la coacere. Sunt delicioase, si au un continut ridicat de amidon. Bananele sunt o sursa foarte buna de potasiu, ajuta la buna functionare a nervilor si a muschilor, dar mai ales la echilibrarea tensiunii arteriale. Acestea ne mai ajuta cu vitamine precum A, B1, B2, C, E, dar si minerale precum fosfor, zinc, magneziu, potasiu, calciu, fier, sodium. Cele din urma proprietati ne protejeaza impotriva starilor depresive, sau a stresului.
Desi a existat si inca exista acest mit, cum ca banalele ingrasa, nu este adevarat. Intr-adevar contin calorii mai multe decat alte fructe insa sunt lipsite de grasimi. O dieta formata din banane si lapte este considerata a fi eficienta in cazul reducerii greutatii. Bananele sunt indicate in acest caz deoarece nu contin sodiu.
Ne dau energie, ne ajuta sa fim mai activi si mai productivi. Nutritionistii ne recomanda ca in momentul achizitionarii sa selectam bananele tari, netede, fara zone moi . Pentru prevenirea innegririi, se recomanda stropirea cu lamaie a acestora, inainte de a le servi.
Banana este cunoscuta ca oferind o digestie sanatoasa , ajuta la retinerea calciului, fosforului si azotului. Este singurul fruct care se poate manca crud fara a determina aparitia ulcerului cronic.
Adauga comentariu