Cand spunem ceva dulce, automat multi dintre noi se gandesc la ciocolata. Fie ca este cu arahide, cu diverse arome si sortimente ramane un deliciu. Varianta insa cea mai sanatoasa este cea facuta in casa, fara conservanti, fara prafuri si alti aditivi.
Ciocolata de casa este tare delicioasa si mai ales usor de facut. Asadar nu ne trebuie decat 1 kg lapte praf, 1 kg zahar, 300 ml apa, 400 g unt, 100 g stafide, 100 g nuca prajita, 100 g cacao, 2 fiole esenta de rom. Nu sunt foarte multe si in plus ca se gasesc foarte usor.
Pentru ciocolata de casa cu cacao trebuie sa cernem laptele praf intr-un vas de plastic, adaugam cacaua cernuta si esenta. Fierbem apa plus zaharul timp de 15 minute, punem compozitia deoparte si apoi adaugam untul peste sirop. Dupa ce s-a topit turnam peste lapte, omogenizam compozitia, adaugam alunele si nuca apoi turnam compozitia pe o tava mare tapetata cu folie de plastic. Delicioasa ciocolata de casa cu cacao se poate servi dupa ce s-a intarit. Este buna, sanatoasa si ne ajuta sa ne improspatam bagajul de energie. Consumata rational, pentru a nu lua multe calorii dupa noi, pare a fi desertul perfect.
Pofta buna va doresc!
Adauga comentariu