Cosmetica si machiaj Frumusete

Acneea rozacee poate fi ameliorata, dar nu si tratata definitiv!

Acneea rozacee  poate fi ameliorata, dar nu si tratata definitiv!Afectand foarte multe persoane in intreaga lume, acneea rozacee sau cuperoza este caracterizata la exterior prin roseata si inflamarea tenului, o afectiune care debuteaza progresiv de la simple episoade de inrosire a obrajilor si se cronicizeaza apoi intinzandu-se sub forma unor vinisoare rosii si cosuri pe intreaga suprafata a fetei, incluzand fruntea, nasul si barbia.

Acneea rozacee (cuperoza) este cauzata de factori diversi, cercetatorii inca studiind cauzele care declanseaza aceasta afectiune, o parte dintre acestia acuzand unii acarieni care se dezvolta in porii din tenul nostru, iar altii facand chiar legaturi intre bacteria Helicobacter Pylori si debutul cuperozei la persoanele cu o sensibilitate crescuta.

Mai afectate de acneea rozacee sunt persoanele cu tenul deschis si in mod special femeile, crezandu-se ca tenul acestora ar fi mai sensibil, iar boala poate aparea ca urmare a expunerii repetate la soare, a consumului de alcool, de cafea, alimente cu efect inflamator pentru piele, dupa efort intensiv sau bai fierbinti repetate.

In unele situatii, tratata la timp, cu medicamente care tintesc special bacteriile care declanseaza boala, cuperoza poate sa fie ameliorata sau chiar sa dispara, pacientii trebuind ulterior sa duca un stil de viata mai echilibrat, protejandu-se de soare, consumul de alcool, efortul intens si ceilalti factori de risc amintiti mai sus.

Alaturi de medicamentele prescrise de medic special pentru acneea rozacee, si suplimentele pe baza de ulei de peste sau alte suplimente cu efect antiinflamator se pot dovedi utile pentru ameliorarea simptomelor bolii, dar medicul trebuie consultat intotdeauna mai inainte de a se face apel si la astfel de suplimente naturale.

In cazurile mai grave, cuperoza poate afecta vederea pacientilor suferinzi, mai ales in asemenea situatii prezentarea de urgenta la medicul specialist si administrarea de antibiotice fiind imperios necesara. Barbatii in mod special pot atinge asemenea faze ale bolii si, oricat de reticenti ar fi, li se recomanda cu tarie sa faca o vizita la medic pentru a primi un tratament adecvat care sa le salveze astfel ochii de la orbirea definitiva.

 

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu