Cosmetica si machiaj Frumusete

Acneea – problema de actualitate in randul tinerilor de azi


Acneea

Acneea are un semnificativ impact psihologic asupra persoanelor care sufera de aceasta boala. Pentru peste 56% dintre persoanele afectate de acnee, imperfectiunile pielii ramân sursa principala a complexelor fizice.

Într-un studiu stiintific publicat în British Journal of Dermatology, s-a demonstrat faptul ca impactul psihologic al acneei este comparabil cu cel generat de boli ca astmul cronic, diabetul, artrita si chiar epilepsia. În mod nesurprinzator, acneea ramâne motivul principal de consult la medicul dermatolog, 1 din 4 pacienti care consulta un dermatolog suferind de aceasta afectiune.

Acneea poate avea diverse forme de la comedoane închise sau deschise (leziuni retentionale) pâna la cosuri si inflamatii dureroase (leziuni inflamatoare). În ambele manifest ri ntâlnim o produc ie excesiv de sebum. Comedoanele apar ca urmare a bloc rii porilor de c tre celulele moarte care se acumuleaz la suprafa a pielii. n acest moment sebumul se acumuleaza in pori si exista riscul dezvoltarii anumitor bacterii care
favorizeaza aparitia inflamatiilor dureroase (cosuri). Un studiu recent
demonstreaza faptul ca peste 59% din pacientii cu acnee au o forma de
acnee mixta (retentionala + inflamatorie).

Adolescentii reprezinta segmentul de populatie cel mai afectat de acnee: peste 76% dintre adolescentii cu vârste cuprinse între 11 si 18 ani au acnee reprezentând 70% din pacientii care consulta un medic dermatolog pentru
acnee. În plus – la adolescenti – cele doua tipuri de leziuni specifice acneei co-exista provocând ceea ceea ce medicii dermatologi numesc acneea mixta.

Tratamentul pentru acneea mixta este foarte complex deoarece este necesara combinarea a doua produse diferite, cu aplicare locala: unul pentru leziuni retentionale, altul pentru leziuni inflamatorii. Schema de tratament este complexa si- prin urmare – exista riscul ca ea sa nu fie urmata cu strictete. Pentru marea majoritate a pacientilor – adolescenti – este dificil sa urmeze doua tratamente diferite. Doar 20% dintre pacientii cu acnee urmeaza corect tratamentul prescris.

AcneeaActiune dubla, eficienta dubla
Gama de produse dermatocosmetice Effaclar – La Roche Posay – leaderul istoric în farmaciile din Europa în domeniul tratamentelor pentru pielea cu tendinta acneica – este ACUM vizibil îmbunatita cu noul produs – EFFACLAR DUO.
Noul produs – tratament anti-imperfectiuni corector si purifiant – este o inovatie majora în tratarea acneei mixte. Urmare a unor studii dermatologice complexe, produsul a fost conceput pentru a actiona simultan asupra celor doua simptome ale acestui tip de acnee:
* Imperfectiuni severe ale pielii: cosuri
* Pori blocati de sebum: comedoane

Pentru prima oara, laboratoarele La Roche Posay au combinat 4 ingrediente active dermatologice într-un produs dermato-cosmetic pentru a actiona asupra celor doua manifestari ale acneei mixte.

Eficienta produsului EFFACLAR DUO a fost demonstrata printr-un studiu clinic sub control dermatologic* întreprins de Laboratoarele La Roche-Posay.

S-au obtinut urmatoarele rezultate semnificative dupa numai 4 saptamâni de utilizare a produsului:
* diminuarea numarului de imperfectiuni: retentionale si inflamatorii
* diminuarea productiei de sebum
* diminuarea dimensiunii porilor
* piele sanatoasa si fina; ten mai curat

Daniela Tiba

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu