eboys Punctul lui de vedere

Zonele erogene comune la femei si barbati


Punctul lui de vedere - Zonele erogene comune ale barbatilor si femeilor

Zonele erogene ale trupului uman sunt arii mai intinse sau mai reduse de pe corp, care activeaza centrii responsabili cu placerea din creier doar la simpla atingere. Nivelul de placere poate varia de la simple senzatii de bine pana la starile intense de excitare, premergatoare actului sexual.

Zonele erogene sunt prezente in egala masura atat la barbati cat si la femei desi unii mai cred ca in special femeile ar reactiona puternic la stimularea acestor zone erogene. Desigur ca gradul de placere poate varia de la persoana la persoana si vor exista si diferentieri de la barbat la femeie insa, ca regula generala, se poate vorbi despre aceleasi arii de pe corp care vor genera placere daca sunt stimulare corespunzator.

Stimularea zonelor erogene functioneaza la fel de bine la persoanele fara experienta ca si la cei cu o experienta bogata, nefiind deci vorba despre o reactie indusa si insusita prin repetarea actului de stimulare ci despre arii fixe de pe corpul uman, mai bine irigate cu vase de sange sau unde pielea este mai fina, permitand un contact ceva mai intens la atingerea ei.

Zona gatului este, de exemplu, mai sensibila la atingere atat in cazul femeilor cat si al barbatilor, aici diferind doar punctele exacte de contact precum si metodele preferate pentru stimularea cu scop sexual. Unele persoane prefera astfel stimularea cu ajutorul degetelor pe cand altii vor raspunde mai repede la stimularea cu ajutorul limbii si a buzelor sau a unor obiecte fine.

In apropierea gatului se afla o alta zona erogena, aceea a urechilor, care de asemenea va putea fi stimulata la alegere, fie cu ajutorul degetelor, al buzelor si limbii sau chiar a unor obiecte speciale. Accentul aici va trebui pus pe lobi si urechea externa si pe suprafata din spatele urechilor si mai putin pe urechea interna desi exista reactii clare de raspuns si in acest caz insa cele mai multe persoane vor refuza acest tip de stimulare sexuala.

Buzele si limba sunt zone erogene puternice, pe care persoanele fara experienta le descopera instinctiv de fiecare data cand incep explorarea propriei sexualitati, fie de unii singuri, fie impreuna cu alte persoane. Fiind foarte bine irigate, buzele si limba vor transmite mai usor senzatii de placere catre intreg corpul, fiind una dintre caile cele mai des folosite de stimulare sexuala atat la femei cat si la barbati.

Pieptul este o arie mai intinsa unde se pot depista mai multi centri erogeni, cea mai intensa placere fiind resimtita in zona sfarcurilor, acolo unde de asemenea exista suprafete bine irigate. Mai putin prezenta in cazul barbatilor, stimularea sanilor este o practica rezervata mai degraba femeilor, care in majoritate accepta fara rezerve si aceasta cale de realizare a preludiului sexual.

Trecand catre zona inferioara a corpului, aici vom intalni de asemenea doua arii largi, aceea a organelor genitale, prin excelenta o zona puternic erogena, dar si aceea a feselor si a suprafetei din imediata lor vecinatate, acolo unde pielea este intotdeauna mai fina. Destul de multe persoane din zilele noastre prefera si stimularea zonei perineului, prin masaj extern si chiar intern.

Spatele este pe toata suprafata sa o mare zona erogena, daca luam in considerare faptul ca masajele sexuale aplicate aici pot crea stari senzationale de bine si de placere sexuala. Din pacate insa nu este chiar atat de simplu sa stimulezi aceasta arie atat de intinsa si e nevoie de insusirea unor tehnici speciale pentru a se reusi cu succes stimularea corecta a spatelui.

Alte zone erogene, care pot induce placerea atat la barbati cat si la femei sunt chiar degetele in sine, picioarele si degetele picioarelor, abdomenul, inchietura mainii si partea interioara bratelor. La femei, dar si la unii barbati mai exista zona din spatele genunchilor, unde pielea este mai fina, iar reactia de placere poate fi destul de intensa.

Stimularea zonelor erogene este de obicei insotita si de semne exterioare de placere marcate prin dilatarea pupilelor, intarirea sfarcurilor sanilor, intarirea penisului la barbati sau umflarea sanilor si a clitorisului la femei, inrosirea tuturor zonelor bine irigate de sange sau respiratia accelerata.

Atat la barbati ca si la femei, stimularea zonelor erogene nu isi va face efectul daca nu se creeaza niste conditii speciale, care sa permita intimitatea si relaxarea totala. Chiar si asa, fara o incredere crescuta in partener tot vor putea aparea blocaje diverse, ele putand fi depasite in timp prin repetare si cresterea gradului de intimitate si cunoastere reciproca.

spre deosebire de femei, care raspund aproape natural si instinctiv la stimularea zonelor erogene, multi dintre barbati au nevoie de pregatiri anevoioase pentru a isi alunga senzatiile de jena sau de vina si a accepta sa fie stimulati pe intreaga suprafata a corpului. Cu rabdare insa, ei vor accepta aceasta forma de stimulare sexuala invatand astfel mai multe despre sine si despre propria sexualitate.

Foarte binevenita in cadrul stimularii zonelor erogene este si prezenta unei legaturi stranse intre parteneri, care va contribui decisiv la cresterea in intensitate a placerii datorita gradului marit de incredere si iubire care exista intre dansii. Prin cunoasterea reciproca se poate astfel ajunge la finalizarea unor partide de sex nemaipomenite, care vor cimenta relatia in sine, iar tradarea in dragoste nu va mai fi atat de usor posibila.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu