eboys Punctul lui de vedere

Femeile ambitioase atrag parteneri fara personalitate?


Punctul lui de vedere  - Femeile ambitioase si barbatii

Societatea s-a schimbat foarte mult in ultimele decade, iar femeile au capatat din ce in ce mai multa prestanta odata cu revolutiile industriale si cele in plan sexual care s-au succedat intr-un ritm de-a dreptul ametitor.

In prezent, exista in intreaga lume sumedenie de femei puternice, ambitioase, capabile sa conduca o afacere de succes sau sa isi indeplineasca cu brio atat obligatiile profesionale cat si pe cele familiale, acolo unde este cazul.

Aceste femei puternice sunt respectate de catre subalternii lor fara rezerve si nimeni nu isi mai creeaza false complexe de inferioritate atunci cand lucreaza sub directa lor supraveghere sau colaboreaza cu acestea la realizarea de proiecte diverse.

Singurele probleme care au fost totusi evidentiate tot mai des in ultima vreme, in ce le priveste pe femeile de succes din ziua de azi, vizeaza in mod direct planul vietii de familie, unde s-a si gasit o cauza care aparent este responsabila pentru anumite insuccese de ordin personal.

Se pare ca femeile de succes, ambitioase si muncitoare, au tendinta de a isi alege instinctiv parteneri de relatie mai putin ambitiosi, care sa nu le creeze astfel probleme suplimentare transferabile si in plan profesional.

Este o decizie inteleapta, tinand cont de faptul ca si barbatii din lumea afacerilor procedeaza similar, adica isi aleg partenere care sa le poata oferi o stabilitate deplina in viata personala.

Din pacate insa, daca situatia aceasta functioneaza bine in ce ii priveste pe barbati, in cazul femeilor ele risca prea des sa fie luate in vizor tocmai pentru ca partenerii lor nu ies prin nimic in evidenta, iar lumea inca este obisnuita ca atunci cand se raporteaza la o femeie sa o vada in complexitatea vietii sale si nu ca pe o fiinta de sine statatoare.

Este deci de asteptat de la o astfel de femeie puternica sa straluceasca in toate aspectele vietii sale, iar daca acest lucru nu se intampla, atunci se nasc si comentariile rautacioase, aruncate pe la spate, este subminata oarecum autoritatea sa si, in general, femeia in cauza risca sa piarda destul de mult credit in plan profesional.

Femeile de succes din zilele noastre sunt foarte bune profesioniste, sunt capabile de eforturi mari pentru a isi indeplini obiectivele si pot genera castiguri uriase pentru afacerea in care sunt implicate. Ceea ce le motiveaza pe ele insa, spre deosebire de barbati, este dorinta sincera de a fi bune profesioniste, admirate si respectate pentru calitatile si eforturile lor si nu castigurile mari sau interesele imediate.

Acesta este, paradoxal, si punctul slab al femeilor de afaceri din prezent si aici pot fi ele vulnerabile in fata competitiei, daca sunt lovite exact acolo unde le doare mai tare, respectiv in imaginea lor profesionala. Un partener lipsit de personalitate si poate si usor influentabil le va putea slabi increderea in sine, desi nu le va cauza atat de multe pagube precum un alt partener, mai ambitios, care ar putea incerca sa le controleze sau sa isi bage nasul si in afacerile lor.

Daca relatia romantica a femeii puternice cu un partener mai putin ambitios este una bazata pe dragoste si incredere reciproca, sansele sunt ca ei sa treaca cu bine si peste momentele de cumpana cauzate de competitia acerba din domeniul economic, dar altfel mai intotdeauna lucrurile sfarsesc printr-un divort nu greu de prevazut.

Oricum ar sta lucrurile, se pare ca femeile ambitioase din zilele noastre trebuie sa isi reconsidere alegerile in plan matrimonial si sa nu opteze intotdeauna pentru un partener cuminte si lipsit de ambitii ci sa se deschida si catre alte posibilitati, nu neaparat mai rele.

Succesul profesional este intr-adevar un deziderat al nostru, al tuturor, dar daca pretul platit este nefericirea in planul vietii personale atunci chiar nu merita deloc eforturile pentru ca nu prea ai la final cu cine sa iti imparti bucuriile succesului sau chiar si tristetea unor esecuri temporare.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu