eboys Punctul lui de vedere

Trendy, dar fara compromisuri in plan estetic!

Nu e usor in zilele noastre sa afisezi un look original, care sa te reprezinte in profunzimea personalitatii tale, tu incercand in acelasi timp sa fii in ton cu trendurile zilei. Schimbarile rapide si, nu de putine ori, neasteptate de pe scena modei cer eforturi substantiale din partea iubitoarelor de frumos, multe femei dorindu-si pe buna dreptate sa ramana in pas cu moda, dar fara a pierde din acest motiv ceva din originalitatea si spiritul lor de independenta in plan estetic.
 
Unele femei chiar fac compromisuri majore si renunta la originalitatea, respectiv la individualitatea lor pentru a ramane astfel in pas cu moda, iar alte femei refuza sa se imbrace dupa ultima moda doar pentru a putea reusi sa afiseze un look care le reprezinta pe deplin chiar si atunci cand un asemenea look nu este unul promovat de creatorii de moda. Astfel de compromisuri pot fi totusi evitate, mai mereu existand modalitati eficiente la indemana iubitoarelor de frumos pentru a impaca atat nevoia lor de originalitate cat si presiunile constante exercitate de scena modei internationale.
 
1. Mai mult decat orice altceva, este esential pentru orice femeie sa se descopere in profunzimea fiintei sale si sa se accepte astfel ca o fiinta, irepetabila, acesta fiind un prim pas important pentru definirea sa in plan existential, dar si estetic. Femeilor nu le plac copiile la indigo si isi doresc mereu sa se perceapa si sa fie percepute atat la interior cat si la exterior drept niste fiinte originale, cu o personalitate distincta si un stil unic de prezentare.
 
2. Incepand cu perioada adolescentei si pana tarziu la varsta maturitatii depline, femeile experimenteaza constant, incercand sa gaseasca si sa adauge noi fatete la personalitatea lor si, implicit, la stilul lor original de prezentare. Cu timpul, femeile pot deveni fiinte foarte complexe, rafinate si pline de bun-gust, dar in centrul fiintei lor se va afla mereu un punct de reper care nu poate fi schimbat si nici ajustat si care va dicta evolutia lor ca femei in plan personal, profesional si estetic.
 
Acest miez al personalitatii feminine determina modul in care femeia in cauza va alege sa se imbrace pe viitor, aici intervenind factori multipli precum mostenirea genetica si cea culturala, modelele admirate inca din copilarie, educatia si alti factori determinanti pentru desavarsirea personalitatii feminine. Nu intamplator, femeile continua sa aleaga fara ezitare intre clasic si modern, provocator si discret sau rafinat si exotic, toate aceste alegeri bazandu-se pe esenta personalitatii lor care le dicteaza sa se imbrace, sa se machieze si sa afiseze un look care simt ele ca le reprezinta mai bine.
 
3. Schimbarile inspirate care apar in prezentarea unei femei nu sunt generate de schimbari ale personalitatii sale si nici de compromisuri facute cu propriul sine (in cele mai multe cazuri) ci sunt datorate ofertei mereu noi propusa de scena modei internationale, aici fiind de regasit de fapt o diversitate imbucuratoare si o sursa majora de inspiratie pentru orice femeie care isi doreste o schimbare de look.
 
Iubitoarele de frumos nu vor opta insa pentru schimbari radicale de look decat cu titlu experimental, ele alegand din oferta bogata de pe piata care este dictata de moda zilei tot ceea ce le defineste in profunzime, respectiv selectand un look mai clasic sau altul mai modern in deplin acord cu tipul lor aparte de personalitate.
 
4. Originalitatea in plan vestimentar are si o dimensiune financiara pozitiva, orice femeie care tine la stilul sau personal de prezentare facand economii insemnate la buget doar prin simpla promovare a unui look bine individualizat. Vestimentatia si incaltamintea pot fi foarte scumpe in zilele noastre, iar acest lucru poate avea un impact negativ asupra bugetului daca se pune pe primul loc diversificarea garderobei si nu pastrarea unui look original.
 
Mentinerea unui look personal care sa reprezinte personalitatea unei femei necesita intotdeauna investitii mai mici in garderoba, coafura si machiaj spre deosebire de cheltuielile maricele facute de unele femei care isi doresc sa testeze mereu un look diferit si care nu nimeresc decat foarte rar lozul castigator urmand aceasta cale a experimentelor in plan vestimentar sau al machiajului, coafurii etc.
 
5. Exotismul si chiar putina excentricitate nu diminueaza prin nimic personalitatea unei femei in masura in care aceste atribute reprezinta intr-o masura mai mica sau mai mare femeia in cauza. Exotismul si/sau excentricitatea afisate acolo unde nu este cazul pot totusi cobori lucrurile in derizoriu si va fi vorba aici despre un pas gresit care poate conduce la scaderea respectului fata de propria persoana.
 
6. Pentru femei, originalitatea este exprimata mai ales prin atitudine si o vestimentatie pe masura, dar exista si multe aspecte care tin de prezentare si care nu mai trimit la originalitate sau la un stil personal ci trimit la chiar esenta femininului acolo unde senzualitatea si bunul gust se intalnesc fericit cu o buna igiena personala si o atentie speciala acordata ingrijirii corpului si mentinerii greutatii la niste parametri optimi.
 
O pielea bine ingrijita, o dantura sanatoasa, un ten stralucitor si proaspat si, in sfarsit, un trup bine intretinut vorbesc intotdeauna in favoarea femeii ca reprezentanta a sexului frumos si este de aceea o incantare sa privesti o astfel de femeie care are grija de trupul sau si, suplimentar, stie si sa se imbrace si sa se machieze la superlativ.
 
7. Coafura, machiajul si manichiura sunt alte modalitati la indemana unei femei pentru a-si afirma mai discret sau mai provocator stilul sau personal, aici resursele fiind mult mai numeroase decat in cazul alegerii vestimentatiei si a incaltamintei. Gratie ofertei anuale a profesionistilor din moda, femeile pot la momentul actual sa afiseze un look mereu diferit, pentru aceasta fiind de ajuns sa isi ajusteze usor fie coafura, fie machiajul, tinand bineinteles cont si de recomandarile stilistilor privitor la culoarea tenului, forma fetei sau culoarea si lungimea parului.
 
8. Un stil original si bine individualizat nu exclude niciodata naturaletea in prezentare, nu intamplator stilistii promovand de cativa ani buni de zile incoace frumusetea de tip natural, care poate fi ajutata subtil de machiaj si o aranjare ingenioasa a parului, dar care pune totusi in evidenta trasaturile naturale ale unei femei chiar si atunci cand femeia in cauza este mai trecuta sau mai putin inzestrata din punct de vedere fizic.
 
9. Exista situatii, nu putine, cand spiritul de originalitate poate fi limitat de mostenirea genetica, de situatia financiara precara, de zona geografica sau de anumite tabuuri de tip social si cultural, iar calea cea mai buna de a depasi astfel de obstacole nu este nicidecum revolta sau rebeliunea in plan social ci tine mai degraba de o schimbare de atitudine, o femeie sigura pe sine, care afiseaza mereu bun gust si ceva rafinament in alegerile sale putand obtine un look de succes care sa o reprezinte pe deplin chiar si atunci cand nu isi permite sa cumpere multe haine sau cand oferta de pe piata nu raspunde intru totul asteptarilor sale.
 
10. O prezentare originala si in pas cu moda nu exclude niciodata renuntarea la propriile valori estetice, iar femeile cu experienta invata acest lucru incetul cu incetul, ele putand face unele greseli de-a lungul timpului, dar nu si compromisuri majore care sa le anuleze personalitatea prin adoptarea unor schimbari de look care nu le reprezinta si care le pot instraina de propria lor fiinta.
 
Din pacate, multe alte femei cad prada ispitei visand sa arate la fel ca celebritatile de pe micul ecran sau modelele de pe scena modei, dar nerealizand faptul ca nu pot atinge un asemenea ideal doar prin simpla schimbare a coafurii si imitarea idolilor lor in toate cele.
 
Pentru a obtine un look de celebritate e nevoie si de o atitudine pe masura, si de investitii maricele, dar si de unele similaritati in plan fizic, iar aici lucrurile nu sunt intotdeauna intr-o deplina armonie si nu mai e de mirare ca femeile risca sa isi piarda originalitatea lor atunci cand se multumesc doar sa imite fara a face niste eforturi suplimentare pentru a se descoperi pe ele insele in adevarata lor lumina.
 
Nu e chiar atat de greu in zilele noastre sa fii trendy pastrandu-ti in acelasi timp nealterat spiritul tau de individualitate, dar pentru a se reusi acest lucru va fi intotdeauna nevoie sa se faca unele mici eforturi atat in directia ingrijirii atente a propriului corp cat si pentru adoptarea unei atitudini, respectiv a unui look care sa te reprezinte in profunzimea fiintei tale. Acest lucru nu se va intampla insa peste noapte, doar experienta si atentia la detalii putand garanta cu timpul un succes deplin al acestei frumoase aventuri a cunoasterii de sine.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu