eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere:Femeile mai bine educate asigura sanatatea intregii familii


Punctul lui de vedere - Femeile asigura sanatatea familiei

Studii sociale recente intreprinse de cercetatori din Suedia au aratat faptul ca femeile, ca sotii si mame de copii, au un rol decisiv in organizarea unei gospodarii si ca acest lucru este cu atat mai pozitiv cu cat femeile se bucura de un nivel de educatie mai ridicat.

De multe ori se spune ca o femeie inteligenta reuseste sa ajunga, fara ostentatie, adevaratul cap al unei familii, atat sotul cat si copiii acceptand-o ca lider de necontestat al micului lor clan. Acest lucru este cu atat mai adevarat cu cat femeia intr-adevar se bucura si de roadele educatiei de tip modern, fiind deci capabila sa aleaga cele mai bune cai de asigurare a unui bun nivel de trai pe baza unui venit mediu sau chiar unul mai modest, dar sigur.

Studiile intreprinse de suedezi au mai aratat si faptul ca nivelul de educatie al partenerei de relatie poate prelungi cu mult durata de viata a barbatului, care va beneficia astfel de un stil de viata mult mai sanatos si mai echilibrat decat in alte conditii. Femeile educate raspund deci mult mai prompt solicitarilor legate de probleme de sanatate sau alimentatie corecta decat femeile care nu se bucura de un nivel de educatie ridicat.

Nu acuza insa nimeni faptul ca o femeie care are doar o diploma de bacalaureat sau este absolventa de scoala profesionala nu ar fi capabila sa isi ingrijeasca intr-un mod stralucit familia, dar se crede ca totusi aceste femei isi diminueaza rolul benefic fata de familie odata cu trecerea anilor, ele nemaireusind sa gaseasca resurse intelectuale si emotionale suficient de puternice incat sa isi poata organiza gospodaria la fel ca si inainte.

Daca concluziile studiilor intreprinse de cercetatorii suedezi sunt intr-adevar corecte, atunci tinerele eleve si studente nu trebuie sa mai aiba nici un regret pentru faptul ca fac sacrificii pe bancile scolii deoarece acest lucru le va permite pe viitor nu doar sa obtina un loc de munca mai bine platit, dar si sa joace un rol benefic in mijlocul viitoarei lor familii.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu