eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Santajul sexual


Femeile si santajul sexual in cuplu

Multi dintre noi inca mai cred ca santajul sexual intre parteneri este practicat in exclusivitate de catre femei, dar nu e nici pe departe adevarat deoarece si barbatii au folosit aceasta forma de manipulare destul de des in trecut ca si in zilele noastre. Formulari subtile de tot felul, care anunta cat se poate de clar ca sexul va fi folosit ca o arma impotriva celuilalt, sunt caracteristice atat femeilor cat si barbatilor si vin ca un rezultat al refuzului partenerului de a se supune la niste cerinte, altele decat cele de natura sexuala.

In realitate, asemenea expresii tipizate si destul de transparente de respingere a intimitatii ar putea fi complet evitate daca s-ar declara deschis faptul ca te simti jignit sau frustrat de anumite probleme din viata de zi cu zi si iti doresti sa obtii un raspuns favorabil mai inainte de a putea face sex fara nici o grija. Deoarece insa o asemenea abordare directa, de cele mai multe ori, te poate cobori in ochii celuilalt, dar si in fata propriei tale constiinte, se prefera de obicei o cale ocolita, prin care este manipulat partenerul prin santajul sexual atingandu-se astfel obiectivul initial, acela de obtinere de avantaje diverse.

Atat barbatii cat si femeile care apeleaza la santajul sexual ca forma de manipulare sunt convinsi in sinea lor ca, din punct de vedere sexual, au foarte mult de oferit, si de aceea mai si abuzeaza de aceasta forma de putere aflata la indemana lor. Din pacate insa, nu intotdeauna aceste persoane au si dreptate in aceasta privinta si astfel risca sa declanseze un curs foarte urat al evenimentelor, cand orice se poate intampla tocmai pentru ca persoana supusa santajului nu considera ca merita sa se lase manipulat doar ca sa aiba parte de ceva sex mai tarziu. In consecinta, unele dintre "victimele" santajului sexual vor lua niste masuri destul de drastice, zburandu-i cu tot cu fulgi pe cei care abuzeaza de dragostea lor sau chiar apeland la violenta si/sau la forme mascate de viol.

Santajul sexual este, la urma urmei, parte integranta din arta straveche a seductiei, si tehnicile sale trebui mai intai de toate foarte bine insusite pentru a-ti permite apoi sa le aplici fara de gres. Multi dintre noi ne vom feri toata viata atat de practicarea unor asemenea metode cat si de cei care apeleaza la ele, dar exista si o serie de alte persoane care folosesc des santajul sexual ca metoda repetata de obtinere de avantaje diverse. Barbati, femei sau persoane de orientare sexuala gay vor face asemenea compromisuri cu propria constiinta si vor incerca sa se simta si bine in pielea lor daca partenerii lor vor fi, bineinteles, suficient de diplomati incat sa treaca cu vederea peste asemenea "tratamente" oarecum iesite din firescul unei relatii romantice obisnuite.

Dreptul de exprimare in plan sexual include fara doar si poate tehnicile diverse de santaj conjugal si nu e caderea nimanui sa se amestece in asemenea probleme personale, dar exista si o fata nevazuta a acestei practici sexuale, respectiv incurajarea si promovarea ei inclusiv in prezenta copiilor sau a altor persoane mai usor de influentat. Santajul sexual se poata deci practica in voia cea buna intr-un cadru adecvat, dar este de preferat ca, macar de ochii lumii, sa se evite aceste manifestari in principal pentru a nu ajunge sa corupi pe altii care, poate, vor dori sa aleaga o forma diferita de influentare a deciziilor persoanei iubite.

foto © Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu