eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Rosul atrage atentia barbatilor


Rosu Imbracamintea si accesoriile de culoare rosie predispun barbatii catre amor mai mult decat oricare alte culori, acestea sunt rezultatele unui studiu intreprins de catre cercetatori din America, care au incercat sa explice argumentat de ce se intampla acest lucru si ce anume ii face pe barbati receptivi la aceasta culoare.

Cei mai multi dintre barbati nici nu isi dau seama de ce se simt mai atrasi de o femeie decat de de alta si in cazul studiului despre care este vorba in articolul de fata rosul expus de catre femei prin accesorii sau imbracaminte este ceea ce ii face sa prefere mai mult o potentiala partenera si nu pe alta.

Barbatilor care au participat la experimentul organizat in America li s-au prezentat imagini ale aceluiasi grup de femei, dar imbracate alternativ in rosu si alte culori. Barbatii au raspuns sincer si pozitiv ca se simt foarte atrasi de imaginile unde se afisa culoare rosie si mai putin atrasi de celelalte imagini fie ele dominate de albastru, gri sau verde.

Concluziile finale au arata ca rosul are un efect de tip afrodisiac asupra barbatilor explicabil biologic prin raportarea la lumea animalelor si raspunsul similar al multor masculi la culoarea rosu care trimite la ovulatie, la semnalele de imperechere si asa mai departe.

Alte studii au mai aratat si faptul ca prezenta acestei culori stimulatoare din punct de vedere sexual in mediul profesional sau cel competitional poate duce la o scadere semnificativa a randamentului barbatilor de aici si recomandarea de a nu se adopta aceasta culoare la locul de munca sau la concursurile sportive.

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu