eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Modestia nu face casa buna cu femeia

Punctul lui de vedere :: Modestia nu face casa buna cu femeiaNu e deloc bine sa fii o persoana modesta atunci cand iti doresti sa cuceresti o femeie, aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii din Statele Unite in urma unui studiu la care au participat voluntar peste 130 de femei si circa 100 de barbati.

Femeile percep modestia ca un semn de slabiciune si nu ca pe o calitate si de aceea ele vor respinge instinctiv barbatii marcati de aceasta stare, asociind mental profilul barbatului modest si cu dificultatea gasirii unui loc de munca si cu lipsa de ambitie in plan profesional si financiar.

Desi din punct de vedere fizic femeile apreciaza barbatii in mod egal, raportat la un ideal oarecare de frumusete masculina, atunci cand acestia nu emana siguranta in comportament sau alte semne exterioare care sa trimita la profilul masculului alfa, femeile tind sa ii respinga instinctiv si nu ii mai iau apoi in considerare ca potentiali parteneri de relatie.

Modestia este deci un semn clar de slabiciune a barbatului din punctul de vedere al femeilor, dar cercetatorii au dorit sa atraga atentia si asupra faptului ca barbatii modesti nu au in realitate probleme in a-si gasi un loc bun de munca sau in a-si asigura un nivel de trai ridicat.

Femeile deci gresesc in aprecierile lor transante cu privire la barbatii marcati de modestie si aceasta este o dovada in plus a faptului ca ele tind sa analizeze un potential partener mai ales din punct de vedere exterior, adica la un nivel superficial.

Intrucat barbatii modesti nu par sa fie capabili, la prima vedere, sa intre in jocul seductiei dupa niste reguli prestabilite, femeile prefera in continuare barbatii mai directi, care afiseaza siguranta si le pot face avansuri de fiecare data cand primesc semnalele potrivite.

De-a dreptul hazlie este insa pretentia ulterioara a femeilor de a tempera avantul de tip dictatorial al partenerilor lor prin apelul la ceva mai multa modestie, macar in planul comunicarii in cuplu, adica se cauta mai tarziu la barbati exact acea trasatura de caracter condamnata din start ca fiind de fapt o slabiciune si nu o calitate.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu