eboys Punctul lui de vedere

Punctul lui de vedere :: Mai sunt poeziile de dragoste utile in jocul seductiei?

Punctul lui de vedere :: Mai sunt poeziile de dragoste utile in jocul seductiei?Se credea altadata ca a scrie o poezie de dragoste catre femeia iubita este forma cea mai placuta si mai sigura de a ii castiga inima, iar femeile chiar reactionau cu placere la astfel de gesturi frumoase si apreciau din plin ofranda pusa la picioarele lor.

In prezent insa poeziile de dragoste nu mai par a fi la fel prezente in jocul seductiei, foarte putini fiind cei care sa le trimita persoanei iubite si inca mai putine femeile care sa aprecieze la superlativ un asemenea gest.

Poeziile de dragoste se pare ca au iesit complet dintre mijloacele folosite pentru a seduce o femeie, fiind considerate probabil desuete sau chiar jenante si de aceea respinse din start macar ca idee alternativa daca nu si ca forma principala de atac.

Nu doar ca poeziile de dragoste nu se mai trimit intre indragostiti, dar si calitatea actului scriitoricesc se prea poate sa se fi diminuat astfel incat chiar si daca incearca sa compuna un poem de dragoste, amorezul nu poate trece mult dincolo de un "te iubesc, te indragesc si la tine ma gandesc…" suficient de plat incat sa taie orice avant romantic.

Textele folosite ca suport pentru manele au fost destul de multa vreme folosite la noi asemenea unor adevarate poezii de dragoste si multe femei au raspuns pozitiv la aceste avansuri artistice insa de acum a trecut si moda manelelor si s-a cam terminat si cu aceasta cale indirecta de a transmite un poem de amor catre fiinta iubita.

Poeziile de dragoste sunt totusi o forma foarte eleganta si curata de a-ti transmite sentimentele si nu ar trebui uitate atat de repede mai ales pentru ca prin scrierea lor poti sa iti clarifici tu insuti propriile valtori sufletesti, reusind sa cristalizezi astfel dragostea ta si sa o poti exprima mai inteligibil si pe viitor.

Prin poeziile de dragoste scrise special pentru fiinta iubita se poate de asemenea verifica si intensitatea si profunzimea sentimentelor de dragoste, iar cei care primesc asemenea poeme pot sa raspunda intr-un mod similar, la randul lor descoperind daca au sau nu sentimente reale pentru celalalt si daca pot da frau liber propriilor trairi sufletesti sau nu.

Un adevarat test pentru indragostiti, scrierea si primirea adecvata a unei poezii de dragoste este o forma superioara de comunicare intre indragostiti si ramane la fel de actuala in prezent ca si in trecut. Cei care nu se sfiesc sa apeleze si la aceasta forma de exprimare a sentimentelor au doar de castigat, iar restul ar trebui sa invete sa o faca macar din spirit de distractie daca nu si pentru a il redescoperi pe celalalt pe aceasta inedita cale.

foto Northfoto

Lucian Braca

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu